Κάνιε Γουέστ: Κάποτε υποστήριζε Τραμπ, τώρα τάσσεται κατά της αστυνομικής βαρβαρότητας

Κάνιε Γουέστ: Κάποτε υποστήριζε Τραμπ, τώρα τάσσεται κατά της αστυνομικής βαρβαρότητας
Ο αμερικανός ράπερ Κάνιε Γουέστ Instagram (kanyewestt_official)

"Στέκομαι στο πλευρό των Νιγηριανών αδερφών μου για να σταματήσει επιτέλους η αστυνομική βία", έγραψε σε ανάρτηση στο Twitter ο αμερικανός ράπερ.

Ένας ακόμη διάσημος έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των σταρ που τάσσονται ανοιχτά υπέρ των μεγάλων διαδηλώσεων ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα στη Νιγηρία.

“Στέκομαι στο πλευρό των Νιγηριανών αδερφών μου για να σταματήσει επιτέλους η αστυνομική βία. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει απαντήσεις στις κραυγές των ανθρώπων”, έγραψε στο Twitter ο αμερικανός ράπερ Κάνιε Γουέστ.

Διασημότητες όπως ο τραγουδιστής Trey Songz, ο πρώην ποδοσφαιριστής Rio Ferdinand και ο ηθοποιός του “Star Wars” John Boyega , είναι ακόμα μερικά ονόματα διασήμων που εκφράζουν την υποστήριξή τους στους ανθρώπους που διαμαρτύρονται ενάντια στην αστυνομική βία στο έθνος της Δυτικής Αφρικής, σύμφωνα με το CNN.

Οι μαζικές διαδηλώσεις σε πόλεις σε ολόκληρη τη Νιγηρία ξέσπασαν έπειτα από εβδομάδες διαδικτυακής κατακραυγής από νέους στη χώρα, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι αστυνομική ομάδα γνωστή ως Ειδική Ομάδα κατά της Ληστείας (SARS) σχετίζεται με απαγωγές, παρενοχλήσεις και εκβιασμούς.

Με το hashtag #EndSARS (τέλος στο SARS) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεγάλα ονόματα διασήμων διεθνώς τάχθηκαν με το πλευρό των Νιγηριανών στην εκστρατεία για τον τερματισμό της αστυνομικής βίας σε όλες τις μοφές της.

Σημειώνεται ότι στο παρελθόν ο Κάνιε Γουέστ έχει δεχτεί πυρά από άλλες διασημότητες των ΗΠΑ για την υποστήριξη του προς τον αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα