Μάικλ Τζάκσον: Κατέπεσε το κατηγορητήριο εναντίον του – Το σκεπτικό

Μάικλ Τζάκσον: Κατέπεσε το κατηγορητήριο εναντίον του – Το σκεπτικό
Παιδιά επισκέπτες του Μάικλ Τζακσόν στο κτήμα της Neverland. Copyright 2019 The Associated Press. All rights reserved

Ο 38χρονος Γουέιντ Ρόμπσον είχε ισχυριστεί πως ο Μάικλ Τζάκσον τον κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν ανήλικός. Το δικαστήριο απέρριψε με τον πιο κυνικό τρόπο την καταγγελία του

Τον περασμένο Οκτώβριο, είχε καταπέσει οριστικά η μήνυση του Τζέιμς Σέϊφτσάκ ενάντια στην οικογένεια και την εταιρεία που χειρίζεται την περιουσία του Μάικλ Τζάκσον, με την κατηγορία της σεξουαλικής παρενόχλησης όταν ήταν ανήλικός.

Την περασμένη Δευτέρα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FOX, το δικαστήριο του Λος Άντζελες έδειξε με τον πιο κυνικό τρόπο πόσο ανυπέρβλητα δύσκολο είναι να αναμετρηθεί κανείς με τους ανθρώπους που διαχειρίζονται το θρυλικό όνομα ενός σταρ, όπως αυτό του Μάιλ Τζάκσον.

Ο Γουέιντ Ρόμπσον είχε υποβάλλει αντίστοιχη μήνυση το 2013, την οποία ο δικαστής Μάρκ Γιανγκ απέριψε, ύστερα από σχετικό αίτημα της πλευράς του εκλιπόντος σταρ. Η υπεράσπιση της πλευράς Τζάκσον είχε ισχυριστεί πως οι οργανισμοί που διαχειρίζονται την περιουσία του pop star δεν έχουν καμία υπαιτιότητα για πράξεις που εκείνος έχει κάνει στο παρελθόν, άρα καμία σχετική κατηγορία εναντίον τους δεν ευσταθεί.

Συγκεκριμένα, ο δικαστής εξήγησε πως οι εναγόμενοι δεν μπορούσαν να ασκήσουν έλεγχο προς τον Μάικλ Τζάκσον, καθώς όταν εκείνος βρισκόταν στη ζωή, υπήρξαν υφιστάμενοί του. Τουτέστιν, δεν είχαν καμία δυνατότητα, σύμφωνα με την ετυμηγορία, να ελέγξουν τις πράξεις του.

Η απόφαση αυτή δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των ανηλίκων που κάποια στιγμή στις ζωές τους βρεθούν στο πλευρό ενος pop star, όπως ο Μάικλ Τζάκσον.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα