Σάρον Στόουν: Βραβεύτηκε ως Γυναίκα της Χρονιάς και ανέστησε το θρυλικό σταυροπόδι με έναν σπουδαίο λόγο

Σάρον Στόουν: Βραβεύτηκε ως Γυναίκα της Χρονιάς και ανέστησε το θρυλικό σταυροπόδι με έναν σπουδαίο λόγο
Σάρον Στόουν Instagram @sharonstone

"Γιατί έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε δυνατοί, με όποια μορφή σεξουαλικότητας επιλέξουμε για τον εαυτό μας. Και κανείς δεν επιτρέπεται να μας το στερήσει αυτό. Είμαι εδώ όχι ως μονάδα αλλά ως μέρος της γυναικείας κοινότητας!"

Η 61χρονη Σάρον Στόουν βραβεύτηκε ως γυναίκα της χρονιάς στο πλαίσιο των GQ Men of the Year Awards, στο Βερολίνο.

Ντυμένη με ένα λαμπερό μαύρο φόρεμα η ηθοποιός κατάφερε να καθηλώσει το κοινό, τόσο με την εντυπωσιακή της εμφάνιση, όσο και την επανάληψη του “σταυροποδιού” 27 χρόνια μετά την τεράστια επιτυχία του “Βασικού Ενστίκτου”.

Η “Κάθριν Τρεμέλ” ο χαρακτήρας που υποδύεται η Σάρον Στόουν βρίσκεται στην αίθουσα ανάκρισης, όπου και κατηγορείται για την δολοφονία ενός ροκ σταρ. Στη θρυλική ταινία που άφησε εποχή, με σκοπό να φέρει τους ανακριτές σε άβολη θέση αλλάζοντας σταυροπόδι, τους αποκαλύπτει ηθελημένα ότι δεν φοράει εσώρουχο. Η σκηνή απογείωσε τελικά την καριέρα της.

Η ηθοποιός στη βράβευσή της επανέλαβε το θρυλικό σταυροπόδι, προσδίδοντας του βέβαια έναν διαφορετικό σκοπό.

 «Πριν από μερικά χρόνια καθόμουν σε ένα στούντιο και ο σκηνοθέτης μου είπε, “Μπορείς να μου δώσεις το εσώρουχό σου επειδή το βλέπουμε στη σκηνή και δεν θα έπρεπε να φοράς εσώρουχο”. Απάντησα “Εννοείται”… Δεν είχα ιδέα πως εκείνη η στιγμή θα άλλαζε τη ζωή μου»  .

“Κάθε ένας από εσάς μπορεί να έχει μια στιγμή, σαν τη δική μου. Μια στιγμή που θα αλλάξει τη ζωή σας. Μπορεί να την αντιληφθείτε τη στιγμή που συμβαίνει μπορεί και όχι, αν δεν σας έχει ήδη συμβεί. Και πιθανό να χρειαστεί να λογοδοτήσετε για αυτήν. Και μπορεί να σας κάνουν ερωτήσεις που να σας φέρουν σε δύσκολη θέση -εάν δεν το έχουν κάνει ήδη-. Λοιπόν η στιγμή να αποφασίσεις ποιος είσαι, είναι τώρα. Η στιγμή να αποφασίσεις τι θα κάνεις με το πιο τρυφερό, σημαντικό όμορφο, άγριο και παθιασμένο μέρος του εαυτού σου. Θα σας πω τι έκανα με το δικό μου. Το σεβάστηκα. Και θα σας συμβούλευα να κάνετε όλοι το ίδιο. Γιατί έχουμε κάθε δικαίωμα να είμαστε δυνατοί, με όποια μορφή σεξουαλικότητας επιλέξουμε για τον εαυτό μας. Και κανείς δεν επιτρέπεται να μας το στερήσει αυτό.

Είμαι εδώ όχι ως μονάδα αλλά ως μέρος της γυναικείας κοινότητας!”

Η ηθοποιός είχε αποκαλύψει στο παρελθόν ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης. Είχε μάλιστα δηλώσει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της: “Μπήκα στον χώρο πριν από 40 χρόνια από το ‘πουθενά’. Είχα μια δυνατή εξωτερική εμφάνιση, αλλά καμία προστασία. Τα έχω ζήσει όλα”. Γι’ αυτό μάλιστα, η Σάρον Στόουν είναι υπέρμαχος των γυναικείων δικαιωμάτων και του κινήματος #Metoo. Ενθαρρύνει τις σύγχρονες γυναίκες να μιλάνε, να πιστεύουν στον εαυτό τους και να μην αφήνουν κανέναν να μειώνει την αξία τους.

Δικαίως λοιπόν και κερδίζει το βραβείο “Γυναίκα της χρονιάς”.

Τέλος η ηθοποιός μοιράστηκε βίντεο από την οντισιόν της για την ταινία “Βασικό Ένστικτο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα