Το Game of Thrones στη Λέσβο

Το Game of Thrones στη Λέσβο

Στο πλευρό των προσφύγων στο κέντρο φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ, βρέθηκαν οι πρωταγωνιστές της γνωστής σειράς (pics)

Δίωρη επίσκεψη στον καταυλισμό του Δήμου στον Καρά-Τεπέ πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης οι πρωταγωνιστές της διεθνούς αμερικανικής δραματικής σειράς φαντασίας, Game of Thrones.

Έτσι, η βασίλισσα Σέρσεϊ, κατά κόσμον Lena Headey, η  Maisie Williams που ενσαρκώνει την Άρυα και ο Liam Cunningham, που τον βλέπουμε στον ρόλο του Σερ Ντάβος, πραγματοποίησαν επίσκεψη, ως προσκεκλημένοι της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης IRC.

Το Game of Thrones στη Λέσβο

Στη συνέχεια, οι πρωταγωνιστές του «Game of Thrones» συναντήθηκαν με το δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, στο παλιό Δημαρχείο της πόλης και περιηγηθήκαν μαζί του σε αξιοθέατα της πόλης και ιδιαίτερα στο «γνωστό» τους περιβάλλον του μεγάλου μεσαιωνικού κάστρου. Κατά τη συνάντησή τους με το Δήμαρχο εξέφρασαν τις καλύτερες εντυπώσεις τους για το νησί και τις ομορφιές του, αλλά και τη λύπη τους για τις επιπτώσεις του προσφυγικού στον τουρισμό.

Δήλωσαν δε, ότι στηρίζουν την προσπάθεια να γίνει γνωστό το νησί σε όλο τον κόσμο σαν ιδανικός τόπος διακοπών, ενώ όπως σημείωσαν πρώτοι αυτοί με την πρώτη ευκαιρία θα έρθουν στη Λέσβο για διακοπές. «Καλούμε όλο το κόσμο  να έρθει και να το επισκεφτεί, ειδικότερα εκείνους που δίστασαν να το κάνουν φέτος, ακυρώνοντας τις κρατήσεις τους» είπαν χαρακτηριστικά. Μάλιστα, σημείωσαν «ευχαριστώντας το λαό της Λέσβου για τα όσα έκαναν για τους πρόσφυγες πως είναι εδώ για να πούνε σε όλο τον κόσμο πως η Λέσβος είναι ένα πανέμορφο και ασφαλές νησί».

Ας σημειωθεί ότι αφήνοντας πίσω τους το κάστρο του «Γουίντερφελντ», οι πρωταγωνιστές του «Game of Thrones» φωτογραφήθηκαν στο κάστρο της Μυτιλήνης, που, όπως είπε ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, μιλώντας μαζί τους, «θα μπορούσε σίγουρα να φιλοξενήσει μέρος των γυρισμάτων, καθώς το ασύγκριτο φυσικό τοπίο και η ομορφιά του ταιριάζουν απόλυτα με τον επικό χαρακτήρα της σειράς. Ελπίζουμε να σας ξαναδούμε στη Λέσβο και να έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε τις σπάνιες ομορφιές της» σημείωσε ο κ. Γαληνός αποχαιρετώντας τους.

Το Game of Thrones στη Λέσβο

Υπενθυμίζεται ότι η IRC η οποία παρέχει υπηρεσίες στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ και γενικά στηρίζει τις δομές για το Προσφυγικό στο νησί, είχε οργανώσει και την επίσκεψη της βασίλισσας  Ράνια της Ιορδανίας στη Λέσβο πριν μερικούς μήνες. Δεν είναι μάλιστα  η πρώτη φορά που οι πρωταγωνιστές του «Game of Thrones» ασχολούνται με το προσφυγικό: Πριν μερικούς μήνες, η ομάδα των ηθοποιών της σειράς είχε εμφανιστεί σε τηλεοπτικό μήνυμα της οργάνωσης, στηρίζοντας καμπάνια της για την προσφυγική κρίση.

Πηγή: emprosnet.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες, Μεταναστευτικό
SHARE:

24Media Network