Βαπτίστηκε ορθόδοξος o Ζεράρ Ντεπαρτιέ

Βαπτίστηκε ορθόδοξος o Ζεράρ Ντεπαρτιέ
Twitter / @DettiDeiPadri

Ο Γάλλος ηθοποιός βαπτίστηκε ορθόδοξος, στην εκκλησία Alexander Nevsky στο ιστορικό κέντρο του Παρισιού - Το "παρών" στην τελετή έδωσαν περίπου 30 άτομα.

Ο διάσημος Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ βαπτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Ο σταρ του κινηματογράφου βαπτίστηκε στον ρωσικό καθεδρικό ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, στο Παρίσι, το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, σε ένα στενό κύκλο 30 ατόμων.

Εκπρόσωποι του ναού επιβεβαίωσαν την είδηση και ένας από τους κληρικούς είπε ότι η απόφαση αυτή του ηθοποιού ήταν απροσδόκητη, αλλά ένα πολύ ευχάριστο γεγονός.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον ηθοποιό, ήταν οι «δεσμοί του με τους ορθόδοξους κληρικούς» και η «αγάπη του για την Ορθόδοξη Λειτουργία» που τον έκαναν να πάρει την απόφαση να γίνει χριστιανός ορθόδοξος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αποφάσισε να αποκτήσει τη ρωσική υπηκοότητα προκειμένου να αποφύγει τη μεγάλη φορολογία στα υψηλά εισοδήματα, την οποία επέβαλε η Γαλλία. Το 2013, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τα απαραίτητα έγγραφα ώστε ο Γάλλος ηθοποιός να γίνει πολίτης της Ρωσίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα