Διαφημιστικό σποτ με έμπνευση τη ληστεία στην Αρχαία Ολυμπία

Διαφημιστικό σποτ με έμπνευση τη ληστεία στην Αρχαία Ολυμπία

Δείτε το σποτ - διαμαρτυρία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για τις περικοπές στον πολιτισμό. Πώς η ληστεία στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας επανήλθε στην επικαιρότητα (Vid)

Εικόνες που παραπέμπουν στη μεγάλη ληστεία στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας περιλαμβάνει το βίντεο σποτ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, που διαμαρτύρονται για τις περικοπές στον τομέα του πολιτισμού.

Το βίντεο γυρίστηκε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και παρουσιάζει την απαγωγή ενός μικρού κοριτσιού, που απομακρύνεται από το πλήθος και στη συνέχεια την κλοπή ενός μεγάλου αγάλματος.

Η πρόεδρος του ΣΕΑ, Δέσποινα Κουτσούμπα, παραδέχθηκε ότι η έμπνευση του θέματος προήλθε από την ληστεία στην Ολυμπία, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρει πάντως το "Βήμα", για την παραγωγή του σποτ υπήρξε οριακή πλειοψηφία στο ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (7 υπέρ, 6 κατά και δύο λευκά).

Αντίθετα, ομόφωνα, πλην μιας ψήφου, της γενικής διευθύντριας Αρχαιοτήτων, Μαρίας Βλαζάκη απορρίφθηκε το αίτημα για την επίσημη προβολή του στην τηλεόραση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ξέφραγο αμπέλι η Αρχαία Ολυμπία: Αυτή τη φορά τουρίστρια τραβούσε φωτογραφίες ανενόχλητη

Γερουλάνος: "Η ληστεία στην Ολυμπία αποκάλυψε αδυναμίες του συστήματος"

Θύμα της κρίσης οι θησαυροί της Ολυμπίας

Κλοπές αρχαιοτήτων και απαγωγές σε σποτ του Συλλόγου Αρχαιολόγων

SHARE:

24Media Network