Διπλό προβάδισμα ΠΑΣΟΚ

Διπλό προβάδισμα ΠΑΣΟΚ

Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ σε περίπτωση γενικών εκλογών αλλά και στις ευρωεκλογές δείχνει δημοσκόπηση της GPO

Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ σε περίπτωση γενικών εκλογών αλλά και στις ευρωεκλογές δείχνει δημοσκόπηση της GPO για το Mega. Για τις εθνικές εκλογές στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 32,6%, ακολουθεί η ΝΔ με 28%, το ΚΚΕ με 7,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,2%, ο ΛΑΟΣ με 5,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι με 4,6%.

Για τις ευρωεκλογές το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 30,7%, η ΝΔ συγκεντρώνει 27%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,1%, το ΚΚΕ 8%, ο ΛΑΟΣ 6,5% και οι Οικολόγοι Πράσινοι 5,8%.

Ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας είναι ότι το 67,2% θεωρεί ότι η ψήφος του πρέπει να είναι μήνυμα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης. Για την υπόθεση Παυλίδη, το 86,4% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο πρώην υπουργός πρέπει να παραιτηθεί σε περίπτωση που η Βουλή ψηφίσει την παραπομπή του. Ο Κώστας Καραμανλής πάντως εξακολουθεί να προηγείται στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία έναντι του Γιώργου Παπανδρέου ενώ το 68,1% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει τα σκάνδαλα. Οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες, τέλος εκτιμούν ότι δεν θα αποκαλυφθεί η αλήθεια στις υποθέσεις Παυλίδη και Siemens.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα