"Δώσαμε ονόματα, έκλεισαν την υπόθεση"

"Δώσαμε ονόματα, έκλεισαν την υπόθεση"

Στοιχεία και ονόματα έδωσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, σύμφωνα με τον Σ. Μουζακίτη. Εκφράζει την απορία του για το ότι η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Διαβάστε πώς αντέδρασε στις δηλώσεις ο Άρειος Πάγος

Απρόσμενη τροπή πήρε η υπόθεση των οικονομικών εισαγγελέων Σ. Μουζακίτη και Γρ. Πεπόνη, οι οποίοι παραιτήθηκαν καταγγέλλοντας παρεμβάσεις για να πάρουν τελικά πίσω τις παραιτήσεις τους δύο ημέρες αργότερα.

Στη συνέχεια η υπόθεση μπήκε στο αρχείο, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις, ωστόσο απ' ό,τι φαίνεται το σήριαλ θα συνεχιστεί.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, εξέφρασε την απορία του για το εσπευσμένο κλείσιμο της έρευνας του Αρείου Πάγου σχετικά με τους λόγους που επικαλέσθηκαν στην επιστολή - παραίτησής τους.

Ο εισαγγελέας πρόσθεσε πως στον Άρειο Πάγο, με τον συνάδελφό του κ. Γρηγόρη Πεπόνη, αναφέρθηκαν στους ανώτερούς τους στο θέμα των παρεμβάσεων, που όπως υποστηρίζουν δέχθηκαν, με ονόματα και στοιχεία.

"Πήγαμε το πρωί να πάρουμε το πόρισμα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Γιατί αρχειοθέτησαν την υπόθεση;" αναρωτήθηκε ο κ. Μουζακίτης και πρόσθεσε:

"Ο κ. Μακρής μας έδωσε πέντε ημέρες να προσκομίσουμε στοιχεία. Αυτό που δώσαμε δεν ήταν υπόμνημα, ήταν πρόχειρο σημείωμα. Είχαμε ενημερώσει προφορικά όλους τους προϊσταμένους μας για τα στοιχεία που έχουμε. Έχουμε ενημερώσει προφορικά για ονόματα και στοιχεία. Με ποιο δικαίωμα, με ποιο σκεπτικό είπαν ότι δράσαμε παρορμητικά;" δήλωσε ο κ. Μουζακίτης.

Άρειος Πάγος: Η υπόθεση βγαίνει από το αρχείο

Αμέσως θα ανασυρθεί από το αρχείο το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή, μόλις οι οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνη και Σπύρος Μουζακίτης, καταθέσουν νέο υπόμνημα.

Αυτή ήταν η αντίδραση του Αρείου Πάγου μετά τις παραπάνω δηλώσεις του κ. Μουζακίτη.

Πάντως, από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου εκφράστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας απορίες ως προς τις δηλώσεις αυτές και αναμένουν το τι θα πράξουν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς.

Σε περίπτωση που οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης προσκομίσουν νέα στοιχεία με το υπόμνημα τους, τότε η υπόθεση θα ανασυρθεί από το αρχείο, από τον κ. Μακρή και θα συνεχιστεί η προκαταρκτική έρευνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η υπόθεση στο αρχείο, οι εισαγγελείς στις θέσεις τους

Έτοιμοι να δώσουν ονόματα οι οικονομικοί εισαγγελείς

SHARE:

24Media Network