Δύσκολες μέρες στο Δαφνί: Χωρίς επισκεπτήριο και με βαριά φαρμακευτική αγωγή η Βίκυ Σταμάτη

Δύσκολες μέρες στο Δαφνί: Χωρίς επισκεπτήριο και με βαριά φαρμακευτική αγωγή η Βίκυ Σταμάτη

Ακόμα και μια μικρή βόλτα στο προαύλιο απαγορεύεται στη Βίκυ Σταμάτη που νοσηλεύεται χωρίς επισκεπτήριο και βαριά φαρμακευτική αγωγή στο Δαφνί

Δύσκολες ώρες εξακολουθεί να περνά η σύζυγος του πρώην ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία εδώ και ένα μήνα νοσηλεύεται φρουρούμενη, έπειτα από εισαγγελική εντολή, στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής Δαφνί.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Espresso, η Βίκυ Σταμάτη, που εισήχθη στο θεραπευτήριο στις 9 Οκτωβρίου με απώλεια συνείδησης, δεν δείχνει να έχει σημάδια βελτίωσης, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα τόσο τους γιατρούς όσο και τους δικούς της ανθρώπους.

"Η κατάστασή της είναι ιδιαίτερα σοβαρή και ανησυχητική. Όπως μας έχουν ενημερώσει οι θεράποντες ιατροί, η κυρία Τσοχατζοπούλου πάσχει από βαριά καταθλιπτική συνδρομή με αυτοκτονικές τάσεις.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Ελπίζουμε όλοι να τα καταφέρει και να σταθεί ξανά στα πόδια της. Ήδη την έχω επισκεφθεί τρεις φορές, αλλά δεν έχω καταφέρει να τη δω.

Της χορηγείται βαριά φαρμακευτική αγωγή και είναι σε καταστολή, προκειμένου να μην επιχειρήσει να κάνει κακό στον εαυτό της", ανέφερε ο δικηγόρος της Αλέξης Κούγιας.

Εργαζόμενος του νοσοκομείου αναφέρεται στο αυστηρό πρωτόκολλο που τηρούν οι αστυνομικοί που τη φρουρούν.

"Η κυρία Σταμάτη μπορεί να λαμβάνει βαριά φαρμακευτική αγωγή, αλλά έχει τη δυνατότητα να σηκωθεί από το κρεβάτι, να βγει μια βόλτα στον κήπο συνοδευόμενη από κάποιον νοσηλευτή ή συγγενή της.

Όμως οι αστυνομικοί δεν της επιτρέπουν να βγαίνει στους εξωτερικούς χώρους του νοσοκομείου, ούτε καν στους διαδρόμους, παρά μόνο μέσα στο δωμάτιό της.

Οι φρουροί φοβούνται μην κάνει κακό στον εαυτό της, καθώς έχει τάσεις αυτοκτονίας. Ωστόσο το παρακάνουν. Απαγορεύεται το επισκεπτήριο, δηλαδή ούτε οι δικοί της άνθρωποι δεν επιτρέπεται να έρθουν να τη δουν και να της φέρουν λίγο φαγητό.

Επίσης δυσκολεύεται να δει ακόμα και το παιδί της. Η αλήθεια είναι ότι οι αστυνομικοί τηρούν πολύ αυστηρό πρωτόκολλο, γεγονός που μας έχει κάνει εντύπωση και έχει συζητηθεί", επισημαίνει.

Πηγή: Espresso

SHARE:

24Media Network