Αχτσιόγλου: Η υποκρισία της ΝΔ στο "Μακεδονικό" την εκθέτει ανεπανόρθωτα

Η Έφη Αχτσιόγλου
Η Έφη Αχτσιόγλου MOTIONTEAM

"Η πατριδοκαπηλία, η μικροπολιτική εκμετάλλευση των εθνικών θεμάτων, θέματα τα οποία θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με ενότητα, είναι πέρα από ανεύθυνη μία απαράδεκτη στάση, για την οποία η ΝΔ πρέπει να απολογηθεί στους πολίτες" αναφέρει η κα. Αχτσιόγλου.

Για προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού, για μικροπολιτικά οφέλη, κατηγορεί τη Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ, δια της εκπροσώπου του κόμματος, Έφης Αχτσιόγλου, σχετικά με τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο «Μακεδονικό».

«Τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη στάση της ΝΔ στο ζήτημα του ονόματος της γειτονικής χώρας, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη ΝΔ, αποκαλύπτουν την προσπάθειά της να εξαπατήσει τον ελληνικό λαό για μικροκομματικά οφέλη» αναφέρει η κ. Αχτσιόγλου, σε δήλωσή της, στην οποία επισημαίνει: «Η ΝΔ είχε εκχωρήσει στη γειτονική χώρα το όνομα Μακεδονία για το εσωτερικό και Μακεδονία-Σκόπια για το εξωτερικό (διπλή ονομασία λοιπόν) και δεν της ζητούσε καν συνταγματική αναθεώρηση. Προφανώς η εθνότητα και η γλώσσα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένες με το όνομα Μακεδονία.

Παρ' όλα αυτά, ο κ. Μητσοτάκης δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών προδοτική, ενώ γνώριζε πολύ καλά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε όλα όσα η ΝΔ δεν διανοήθηκε ποτέ να διεκδικήσει».

ADVERTISING

Καταλήγοντας τονίζει: «Η πατριδοκαπηλία, η μικροπολιτική εκμετάλλευση των εθνικών θεμάτων, θέματα τα οποία θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με ενότητα, είναι πέρα από ανεύθυνη μία απαράδεκτη στάση, για την οποία η ΝΔ πρέπει να απολογηθεί στους πολίτες».

Υπενθυμίζεται ότι το "Ντοκουμέντο" της Κυριακής, έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή επί πρωθυπουργίας Καραμανλή στον τότε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Τζορτζ Μπους τζούνιορ, με την οποία φέρεται να τάσσεται υπέρ της λύσης του Σκοπιανού με το όνομα "Μακεδονία-Σκόπια" και χωρίς να προτείνει συνταγματική αναθεώρηση.

Από την πλευρά Καραμανλή εξηγούν καταρχήν ότι επρόκειτο για πρόταση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, σε μία περίοδο κατά την οποία την τότε ΠΓΔΜ αναγνώριζαν ως σκέτο “Μακεδονία” σειρά χωρών μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ. Η επιστολή επισημαίνουν, απευθυνόταν στις ΗΠΑ επειδή είχαν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με το συνταγματικό της όνομα επιχειρώντας να δημιουργήσουν τετελεσμένα, και εντασσόταν στη στρατηγική της τότε ελληνικής κυβέρνησης, η οποία και πέτυχε τελικά να οδηγήσει στην απόφαση της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του χθες στον Βόλο - χωρίς να κατονομάζει τον Κ. Καραμανλή, δήλωσε σχετικά με το θέμα: «Σήμερα αποδεικνύεται η μεγάλη υποκρισία και τα μεγάλα εθνικά ψεύδη της ΝΔ στο Μακεδονικό. Αποδεικνύεται η εθνική συκοφαντία και η σκευωρία που έστησαν εναντίον μας» και υπογράμμισε ότι «εδώ και 14 χρόνια έχουν παραδώσει με τον πιο επίσημο τρόπο το όνομα Μακεδονία στους γείτονες, χωρίς κανέναν προσδιορισμό και χωρίς κανέναν όρο για την αλλαγή της Συνταγματικής τους ονομασίας: Μακεδονία σκέτο στο εσωτερικό, Μακεδονία -Σκόπια στο εξωτερικό. Αυτό αποδέχτηκαν ως βάση της λύσης 14 χρόνια πριν».

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κώστας Καραμανλής, Βόρεια Μακεδονία, Σκοπιανό, Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Η απάντηση Καραμανλή για την επιστολή στον Μπους: Έτσι φτάσαμε στο Βουκουρέστι

Επιστολή Καραμανλή σε Μπους για το Μακεδονικό οδηγεί σε πόλεμο Μαξίμου με πρώην πρωθυπουργό

Τσίπρας για ΝΔ: Υποκρισία και εθνικά ψεύδη για το Μακεδονικό

Τσίπρας και Καραμανλής, αλήθειες και μυστικά…

Η υποκρισία Καραμανλή και η αφέλεια Τσίπρα…

Πότε έκανε λάθος ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Καραμανλή; Τώρα ή πριν;

SHARE:

24Media Network