Αμυράς, Αράχωβα και Καιρίδης θα είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές

Αμυράς, Αράχωβα και Καιρίδης θα είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές

Οι τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές που δεν κατάφεραν να εκλεγούν αλλά σημείωσαν πολύ καλή επίδοση θα δώσουν τώρα τη μάχη των εθνικών στα Ιωάννινα, την Αιτωλοακαρνανία και το Βόρειο Τομέα Αθηνών αντίστοιχα.

Την υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές τριών υποψηφίων ευρωβουλευτών, που δεν κατάφεραν να εκλεγούν αλλά σημείωσαν πολύ καλή επίδοση στις ευρωεκλογές, ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.

Τη μάχη του σταυρού στις εθνικές εκλογές θα δώσουν ο πρώην βουλευτής, προερχόμενος από το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, που θα είναι υποψήφιος στα Ιωάννινα, η Τόνια Αράχωβα που επελέγη από το μητρώο στελεχών και θα είναι υποψήφια στην Αιτωλοακαρνανία και ο καθηγητής Δημήτρης Καιρίδης, που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών. Η υποψηφιότητα του κ. Καιρίδη στο Βόρειο Τομέα πάντως πιθανότατα θα σημάνει ανακατατάξεις λόγω και της ποσόστωσης, καθώς υπάρχουν ήδη πολλές υποψηφιότητες ανδρών και μόνο τέσσερις γυναικών.

Γαλάζιες πηγές τονίζουν ότι και τα τρία αυτά πρόσωπα, που ανακοινώθηκαν σήμερα, σηματοδοτούν με την υποψηφιότητα τους το άνοιγμα της ΝΔ σε ευρύτερους πολιτικούς χώρους αλλά και στην κοινωνία των πολιτών.

Γιώργος Αμυράς

Γεννήθηκε στην Αθήνα και πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών και εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε εφημερίδες και τηλεοπτικούς σταθμούς. Το 2010 εξελέγην δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, ενώ στις ευρωεκλογές του 2014 εντάχθηκε στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και κατέλαβε την έβδομη θέση. Τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 εκλέχθηκε βουλευτής της Β’ Αθηνών με το Ποτάμι, από το οποίο αποχώρησε τον Ιανουάριο του 2019 λόγω της αντίθεσής του στη συμφωνία των Πρεσπών.

Γιώργος Αμυράς
Γιώργος Αμυράς

Τόνια Αράχωβα

Γεννήθηκε στην Αθήνα, έχει πτυχίο Ελληνικής Φιλολογίας από το ΕΚΠΑ και δύο μεταπτυχιακά, στη Δημόσια Διοίκηση και Δημόσια Πολιτική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στην Επικοινωνία και τα ΜΜΕ από το ΕΚΠΑ. Η Διδακτορική της διατριβή έχει ως θέμα "Στρατηγικές για την Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος". Έχει διατελέσει για τρία χρόνια Λειτουργική Γενική Διευθύντρια στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος. Από το 1995 ενώ τον Μάρτιο του 2017 εκλέχθηκε μέλος του Governing Board της Διεθνούς Ένωσης Βιβλιοθηκών (IFLA) στη Χάγη. Είναι μέλος της επταμελούς Διεθνούς Επιτροπής για το Βραβείο IFLA International Libraries Marketing Award. Aπό το 2007 έως το 2010 διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Γενικών Αρχείων του Κράτους. Τον τελευταίο χρόνο είναι αποσπασμένη στην Προεδρία της Δημοκρατίας με έργο την οργάνωση βιβλιοθήκης.

Τόνια Αράχωβα
Τόνια Αράχωβα

Δημήτρης Καιρίδης

Γεννήθηκε στην Καβάλα και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο και διεθνείς σχέσεις στο Fletcher School, στο πανεπιστήμιο Tufts της Βοστώνης. Δίδαξε διεθνή πολιτική στο Harvard, στο Tufts, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και, τώρα, διδάσκει διεθνή και ευρωπαϊκή πολιτική στο Πάντειο. Έχει δουλέψει στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, στην εκπαίδευση και τη διαχείριση προγραμμάτων και οργανισμών, ως εμπειρογνώμονας και ως επιστημονικός σύμβουλος σε κυβερνήσεις και ιδρύματα. Υπήρξε καθηγητής στην Έδρα Καραμανλή στο Fletcher School και σήμερα είναι επιστημονικός υπεύθυνος στο Ίδρυμα «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής». Από το 2002, διευθύνει τη «Θερινή Ακαδημία της Ολυμπίας». Το 2009, ίδρυσε τo δίκτυο προβληματισμού και δράσης «Navarino Network» στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία χρόνια είναι συνεργάτης της τηλεόρασης του Action 24 και αρθρογραφεί στο διαδίκτυο.

Δημήτρης Καιρίδης
Δημήτρης Καιρίδης
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Εθνικές Εκλογές 2019, Εκλογές 2019, Ευρωεκλογές 2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Πυρετός" για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ - Καιρίδης και Αμυράς στις εθνικές λίστες

Τσίπρας στην ΕΡΤ: Οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου - Το παιχνίδι μπορεί να γυρίσει

Το πρώτο σποτ της ΝΔ για τις εκλογές στο youtube και οι “αμερικανικού τύπου” περιοδείες Μητσοτάκη

Βούτσης: Συνάντηση Τσίπρα - Παυλόπουλου μεταξύ 10 και 13 Ιουνίου

SHARE:

24Media Network