Αντιφάσεις από ΝΔ για Κατραντζή – Κρύβονται πάλι πίσω από το απόρρητο

Διαβάζεται σε 3'
Αντιφάσεις από ΝΔ για Κατραντζή – Κρύβονται πάλι πίσω από το απόρρητο
Ο Άκης Σκέρτσος Eurokinissi

Η ΝΔ αποφεύγει να απαντήσει γιατί δεν είχε εξαρχής αποσύρει τον πολιτευτή της στη Ροδόπη. Μισόλογα για την καταγγελία Τσίπρα σχετικά με την ενημέρωση της ΕΥΠ.

Με την “αυθόρμητη” απόσυρση του Μουσταφά Καντραντζή από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά την αποκάλυψη Τσίπρα πως στο έγγραφο της ΕΥΠ που έλαβε υπήρχε και το όνομα του γαλάζιου πολιτευτή ως στρατευμένου στα σχέδια της Άγκυρας και του τουρκικού προξενείου.

Η ΝΔ υποστηρίζει ειδικότερα ότι ήταν διαφορετική η περίπτωση Κατραντζή από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Οζγκιούρ και Ζεϊμπέκ, υποστηρίζοντας ότι ο δικός της υποψήφιος δεν είχε τη στήριξη του τουρκικού προξενείου, αλλά αποσύρθηκε για λόγους… τιμής. Την ίδια στιγμή η ΝΔ κρύβεται για μία ακόμη φορά πίσω από την επίκληση του απορρήτου.

Ενδεικτικό είναι ότι στο ερώτημα γιατί δεν απέσυρε πρώτα η ΝΔ το δικό της πολιτευτή, εφόσον και το δικό του όνομα υπήρχε στην ίδια ενημέρωση της ΕΥΠ την οποία επικαλέστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει τους Οζγκιούρ και Ζεϊμπέκ, ο γαλάζιος εκπρόσωπος τύπου Άκης Σκέρτσος υποστήριξε:

“Εδώ επιχειρείται απο το ΣΥΡΙΖΑ, που πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη, μία προσπάθεια συμψηφισμού. Υπήρξε ευθείαι παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρας από το τουρκικό προξενείο. Αυτό κρίνεται εδώ και τίποτα άλλο”.

Ο κ.Σκέρτσος κάλεσε εκ νέου τους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώσουν ξεκάθαρα ότι επιδιώκουν να εκπροσωπήσουν τη μουσουλμανική και όχι “τουρκική” μειονότητα. Υποστήριξε δε ότι: “Ο Κατραντζή εμπλέκεται απο το ΣΥΡΙΖΑ χωρίς λόγο, διότι δεν έχει λάβει στήριξη του τουρκικού προξενείου και δεν εξελέγη. Δεν θα εκπροσωπήσει τη χώρα στη Βουλή”.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ απέφυγε πάντως να διαψεύσει ευθέως την καταγγελία Τσίπρα για το περιεχόμενο της απόρρητης ενημέρωσης της ΕΥΠ. Επανέλαβε ότι η υπόθεση των Οζγκιούρ και Ζεϊμπέκ αναδείχθηκε πρώτα από τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη για σχέση και παρέμβαση από το τουρκικό προξενείο στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας και πρόσθεσε θυμίζοντς τη γαλάζια γραμμή στις υποκλοπές: “Δεν έχουμε να πουμε κάτι άλλο. Πρόκειται για απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ, δεν θα κάνουμε φέιγ βολάν τέτοια θέματα”.

Στο ερώτημα εάν τίθεται θέμα και για τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ Μπουρχάν Μπαράν, σε βάρος του οποίου έχουν υπάρξει αντίστοιχες καταγγελίες, ο κ. Σκέρτσος απάντησε λακωνικά: “Οι παρεμβάσεις του προξενείου αφορούν τους δύο υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ”.

Στα επίμονα ερωτήματα γιατί διαφέρει η περίπτωση Κατραντζή από τους Οζγκιούρ και Ζεϊμπέκ, ο κ. Σκέρτσος υποστήριξε: “Δεν πρόκειται για ίδιες περιπτώσεις. Δεν υπήρξε παρέμβαση υπέρ υποψηφίου της ΝΔ αλλά δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ”.

Και στην εύλογη απορία, τότε γιατί αποσύρθηκε ο Κατραντζή, ο εκπρόσωπος της ΝΔ υποστήριξε ότι είχε την… πολιτική ευαισθησία ο ίδιος να αποσυρθεί επειδή είδε την πολιτική εργαλειοποίηση του θέματος, ενώ επικαλέστηκε εκ νέου πως ούτως ή άλλως δεν είχε εκλεγεί και δεν επρόκειτο να εκλεγεί ούτε στις δεύτερες εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι στη Ροδόπη με τη ΝΔ έχει εκλεγεί ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ ο κ.Κατραντζή είναι τρίτος με 1.275 σταυρούς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα