Αντιλιάν Κοτζάϊ: Ως εδώ. Η κοινωνία και η νέα γενιά θα δώσουν μήνυμα πολιτικής αλλαγής

Αντιλιάν Κοτζάϊ: Ως εδώ. Η κοινωνία και η νέα γενιά θα δώσουν μήνυμα πολιτικής αλλαγής
Αντιλιάν Κοτζάϊ

Ο υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Β' Πειραιά, Αντιλιάν Κοτζάϊ γράφει για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς την "μακράν τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολιτευτικής ιστορίας".

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι μακράν η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολιτευτικής ιστορίας.

Από την πρώτη εβδομάδα που η Νέα Δημοκρατία του Μητσοτάκη, ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας είδαμε το περιεχόμενο του “επιτελικού κράτους”.

Πληγή στην Δημοκρατία και το κράτος δικαίου

Μία από τις πρώτες κινήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν, να αναλάβει την πολιτική εποπτεία της ΕΥΠ. Μετά από 3 χρόνια, που βγήκε στο φως της δημοσιότητας το σκάνδαλο παρακολουθήσεων, έγινε αντιληπτό ότι ο Μητσοτάκης έστηνε ένα παρακρατικό σύστημα, το οποίο πλήγωσε βαθιά την Δημοκρατία και το κράτος δικαίου στην χώρα μας.

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, ακόμη και οι επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν υπό παρακολούθηση. Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, σηματοδότησε ένα νέο σύστημα διακυβέρνησης, αυτό του περίφημου “κατασκποπευτικού καπιταλισμού”, όπου πλέον στο όνομα της αναδιανομής του πλούτου και της ισχύος στους λίγους και του ισχυρούς, η Δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα κοινωνικά δικαιώματα είναι “πολυτέλειες”. Το επιτελικό κράτος, αποδείχτηκε ότι προχωρούσε σε παρακρατικές ενέργειες, θεμελιώνοντας τον φόβο και την συνεχή επιτήρηση στην κοινωνία.

Υποβάθμιση της εργασίας

Ταυτόχρονα, την πρώτη εβδομάδα της ανάληψης της πολιτικής εξουσίας, η κυβέρνηση της ΝΔ, υποβάθμισε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). Η στόχευση ήταν ξεκάθαρη, να υποβαθμιστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και να επικρατήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία. Θυμόμαστε, ότι προεκλογικά, ο Μητσοτάκης είχε πει ότι θα λειτουργήσει ως “οδοστρωτήρας” για τα εργασιακά δικαιώματα. Στην πράξη, είδαμε με τον πιο βαθιά, αντικοινωνικό τρόπο το “κλείσιμο του ματιού” της κυβέρνησης στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Η υποδηλωμένη και η αδήλωτη εργασία είναι κανονικότητα, ενώ η κατάργηση του 8ώρου από το νόμο Χατζηδάκη, έχει οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους να δουλεύουν 10ωρα, σε άθλιες συνθήκες. Ταυτόχρονα, οι ατομικές και ευέλικτες συμβάσεις εργασίας είναι πλέον καθεστώς, παράγοντας μία καθημερινότητα αβεβαιότητας και μεγάλης ρευστοποίησης για τους εργαζόμενους.

Παράλληλα, αποκορύφωμα όλης αυτής της διαδικασίας υπονόμευσης των εργασιακών δικαιωμάτων, είναι οι έρευνες που δείχνουν ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων.

Δυστυχώς, έχουμε μία κυβέρνηση, οι οποία δεν ενδιαφέρεται να υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες εργασίες, καθώς το μόνο που κάνει σε όλα τα επίπεδα, είναι η επικοινωνιακή διαχείριση των κοινωνικών ζητημάτων και όχι η βελτίωση των όρων ζωής του κόσμου της εργασίας, της νέας γενιάς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ακρίβεια

Στο κομμάτι της ακρίβειας, τα πράγματα είναι πολύ ξεκάθαρα. Η Ελλάδα είναι από τις πιο ακριβές χώρες στην Δύση και παράλληλα τρίτη από το τέλος, σε ότι αφορά την αγοραστική δύναμη των πολιτών, όπως είδαμε στην έρευνα της Eurostat.

Αυτό συμβαίνει, διότι έχουμε μία κυβέρνηση, η οποία προωθεί τα συμφέροντα μίας μικρής οικονομικής ελίτ, και μάλιστα με όρους αισχροκέρδειας. Την κοινωνία η κυβέρνηση την θυμάται, μόνο για να κάνει προπαγάνδα και να μετατρέψει το “άσπρο σε μαύρο και το μαύρο σε άσπρο”.

Στεγαστική κρίση

Σε αυτή την αποπνικτική συνθήκη, η κοινωνία και κυρίως η νέα γενιά αντιμετωπίζει και το τεράστιο ζήτημα της στεγαστικής κρίσης. Πλέον, οι μισθοί τελειώνουν στις πρώτες 2 εβδομάδες με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται αβίωτη. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει στην ουσία του το ζήτημα, αλλά το ενισχύει κιόλας, καθώς βλέπουμε ολόκληρες γειτονιές να μετατρέπονται σε χώρους κερδοφορίας, για μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες.

21 Μαϊου – Η νέα γενιά στο προσκήνιο

Η νέα γενιά στοχοποιήθηκε από την νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τις πρώτες μέρες.

Για την διασπορά του κορονοϊού έφταιγε κατά την κυβέρνηση η νέα γενιά. Για την ανεργία πάλι κατά την κυβέρνηση, έφταιγαν οι “νέοι τεμπέληδες”, που όπως έλεγε ο Κυρανάκης, δεν ξέρουν να κάνουν καλά βιογραφικά.

Στα Πανεπιστήμια, μέσα από τις πολιτικές της Κεραμέως, αποκλείστηκαν από την τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεκάδες χιλιάδες νέα παιδιά, διότι το ταξικό “Πανεπιστήμιο” που προωθεί η κυβέρνηση δεν χωράει παιδιά λαϊκής καταγωγής.

Επίσης, η νέα γενιά έζησε στο “πετσί” της, τον αυταρχισμό και την βία αυτής της κυβέρνησης. Το είδαμε στα Πανεπιστήμια, που πολλές φορές γίναμε “μάρτυρες” απρόκλητων επιθέσεων της αστυνομίας σε φοιτητές. Το είδαμε σε φοιτητικές και μαθητικές πορείες, όπου η αστυνομία έδερνε τους νέους ανθρώπους επειδή, ζητούσαν δημόσια παιδεία για όλους και ζωή με δικαιώματα.

Αποκορύφωμα, ήταν η διαχείριση της κυβέρνησης, μετά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, όπου το μόνο που την ένοιαζε ήταν η “επικοινωνιακή” της διάσωση. Μάλιστα, η αστυνομία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, χτύπησε διαδηλωτές και νέους, επειδή βγήκαν στους δρόμους να πενθήσουν για τους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα στα Τέμπη.

Όμως η νέα γενιά ζητάει ζωή με δικαιώματα, ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Η νέα γενιά ζητάει να μη ζούμε σε μία χώρα του “πάμε και όπου μας βγάλει”. Η νέα γενιά έχει γυρίσει την πλάτη στο καθεστώς του Μητσοτάκη. Η νέα γενιά, θα είναι ο καταλυτικός παράγοντας για την πολιτική αλλαγή στις 21 Μαΐου. Θέλουμε δικαιοσύνη παντού.

* Ο Αντιλιάν Κοτζάϊ είναι Πολιτικός Επιστήμονας-Κοινωνιολόγος-Υποψήφιος βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Β’ Πειραιά

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα