Χαρίτσης: Η χώρα διαθέτει κυβέρνηση, θα πάει συντεταγμένα σε εκλογές

Ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης
Ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης EUROKINISSI

Ο Υπουργός Εσωτερικών απάντησε στο ζήτημα επιλογής των Ανώτατων δικαστών, σχολίασε το εκλογικό αποτέλεσμα ενώ απένειμε τα εύσημα στον κρατικό μηχανισμό που έφερε εις πέρας και χωρίς προβλήματα το πρωτόγνωρο εγχείρημα της πολλαπλής κάλπης.

Απάντηση στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιλέξει προεκλογικά και υπό το βάρος του αποτελέσματος των ευρωεκλογών τους Ανώτατους Λειτουργούς τις δικαιοσύνης η θητεία των οποίων ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου, έδωσε μέσω του ραδιοφώνου News 24/7 στους 88,6, ο Αλέξης Χαρίτσης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στην εκπομπή "Παιχνίδια Εξουσίας" και στον Βασίλη Σκουρή τόνισε πως η χώρα διαθέτει κυβέρνηση που με τη σειρά της διαθέτει τη δεδηλωμένη και θα πράξει αναλόγως, εντός των συνταγματικών της ορίων. "Παρά την ψύχραιμη το βράδυ της Κυριακής για το αποτέλεσμα φαίνεται πως κάποιοι δεν κρατιούνται να έρθουν ξανά στην εξουσία" είπε ο κ.Χαρίτσης ασκώντας κριτική και στα όσα είπε τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Μάκης Βορίδης. "Βλέπουμε μια αντίληψη που αντιμετωπίζει την δικαιοσύνη ως κομματικό λάφυρο. Αυτό πρέπει να τελειώσει και να αναπτυχθεί κουλτούρα συνεννόησης" είπε ενώ παράλληλα υπενθύμισε τον διορισμό του Γιάννη Στουρνάρα στην θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με εξαετή θητεία τη στιγμή που όπως είπε "διαφαινόταν η πολιτική αλλαγή".

ADVERTISING

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα και την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Χαρίτσης υπογράμμισε πως το αποτέλεσμα ήταν απρόσμενο όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνολικά για την κοινωνία λέγοντας πως τώρα το κυβερνών κόμμα οφείλει να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να μιλήσει με το λαό.

Τέλος, ερωτηθείς για την εκλογική διαδικασία, είπε πως ενώ ήταν ένα δύσκολο εγχείρημα ο κρατικός μηχανισμός ανταποκρίθηκε με καλό συντονισμό και αίσθημα δημοσίου καθήκοντος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εθνικές Εκλογές 2019, Εκλογές 2019, ΣΥΡΙΖΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βορίδης: Να παραιτηθεί η κυβέρνηση και να πάμε σε εκλογές με υπηρεσιακή

Μαυρωτάς: "Ναι" με προϋποθέσεις στις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης

24Media Network