Διονύσης Τεμπονέρας: “Δεν δεχόμαστε μαθήματα οικονομικής συνέπειας από το κόμμα που χρωστάει 400 εκατ. ευρώ”

Διονύσης Τεμπονέρας: “Δεν δεχόμαστε μαθήματα οικονομικής συνέπειας από το κόμμα που χρωστάει 400 εκατ. ευρώ”
Ο Διονύσης Τεμπονέρας Glomex

Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να επεξεγήσει ο Διονύσης Τεμπονέρας, τονίζοντας πως "η φορολόγηση των κερδών και είναι κάτι διαφορετικό από τη φορολόγηση των υπερκερδών".

Στο ζήτημα της φορολογίας αναφέρθηκε ο Διονύσης Τεμπονέρας, επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο MEGA.

Συγκεκριμένα, ο Διονύσης Τεμπονέρας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ “υπόσχεται μειώσεις φόρων, μείωση του ΕΦΚ και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος”.

“Υπάρχει μια κουβέντα την οποία δυσκολεύομαι να παρακολουθήσω. Τα πράγματα για εμάς είναι εξαιρετικά απλά. Είναι κάτι διαφορετικό η φορολόγηση των κερδών και είναι κάτι διαφορετικό η φορολόγηση των υπερκερδών. Λέμε ότι λόγω της συγκυρίας έχουν συσσωρευθεί κάποια κέρδη, και ήταν αυτά τα κέρδη που η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε να τα χαρίσει 6 – 7 εταιρείες”, είπε ο ίδιος απαντώντας στο αφήγημα της ΝΔ.

Ακόμη, μίλησε για το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως “έχουμε παρουσιάσει ένα ολιστικό σχέδιο που δεν αφορά μόνο την φορολόγηση. Μιλάμε για μία παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την εμπλοκή της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στον παραγωγικό στίβο”.

Ερωτηθείς για το ποιες θα είναι οι πηγές χρηματοδότησης του οικονομικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής της Εκλογικής Επιτροπής απάντησε: “Μιλάμε για μία συγκυρία όπου 70 δισ. ευρώ θα πέσουν στη χώρα από το Ταμείο Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ. Η κυβέρνηση έχει καταναλώσει από αυτά τα χρήματα περίπου τα 663 εκατομμύρια ευρώ που έχουν πάει μόνο στις τσέπες 13 επιχειρήσεων, αυτό δεν σημαίνει δίκαιη διανομή”.

Στη συνέχεια, εξαπολύοντας επίθεση προς τη Νέα Δημοκρατία υπογράμμισε ότι «δεν δεχόμαστε μαθήματα οικονομικής συνέπειας από εκείνους που το κόμμα τους χρωστάει 400 εκατ. ευρώ, από εκείνους που κυβέρνησαν τη χώρα για χρόνια και την έριξαν στα βράχια το 2010».

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα