Εκλογές 2015: Μετά το debate με Τσίπρα, ο Μεϊμαράκης συνεχίζει σε πρωθυπουργικό, ενωτικό στυλ

Εκλογές 2015: Μετά το debate με Τσίπρα, ο Μεϊμαράκης συνεχίζει σε πρωθυπουργικό, ενωτικό στυλ
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης αποχωρεί από το Προεδρικό Μέγαρο την Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ενημέρωσε τον κ Παυλόπουλο για τα αποτέλεσμα της διερευνητικής εντολής που έλαβε την περασμένη Παρασκευή. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Η κεντρική ομιλία του πρόεδρου της ΝΔ στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην πλατεία Ομόνοιας, λέξη που θα αποτελέσει και σύνθημα. Η Συγγρού αποτιμά θετικά την τηλεμαχία με Τσίπρα, εκτιμώντας ότι ο Μεϊμαράκης βελτιώνει διαρκώς το κυβερνητικό του προφίλ

Μετά το debate με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης συνεχίζει σε πρωθυπουργικό, ενωτικό στυλ, την εκστρατεία με στόχο τη νίκη στις δεύτερες εκλογές του 2015.

Η κεντρική ομιλία του πρόεδρου της ΝΔ στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στις επτά και μισή το απόγευμα στην πλατεία Ομόνοιας. Η ομόνοια είναι μία λέξη που θα χρησιμοποιήσει ο κ.Μεϊμαράκης ως “σύνθημα”, αντιπαραβάλλοντας τη διάθεση συνεργασίας για λύση στα προβλήματα στη λογική ΣΥΡΙΖΑ, που η ΝΔ καταγγέλλει ως διχαστική και μικροκομματική.

Η Συγγρού αποτιμά θετικά την τηλεμαχία με Τσίπρα, εκτιμώντας ότι ο κ.Μεϊμαράκης βελτιώνει διαρκώς το κυβερνητικό του προφίλ.

“Επιβεβαίωσε την υπεροχή του έναντι του Αλέξη Τσίπρα και αυτό που ήταν το κεντρικό ζητούμενο, την πρωθυπουργικότητά του” εκτιμούσαν γαλάζιες πηγές. Υποστήριζαν ότι: “Ο κ. Μεϊμαράκης στάθηκε όχι απλώς στο ύψος των περιστάσεων αλλά ξεπέρασε τις προσδοκίες, όχι μόνο των φίλων της ΝΔ αλλά και των αναποφάσιστων”, καθώς: “Σοβαρός εκεί που έπρεπε, μίλησε τεκμηριωμένα αλλά και με χιούμορ”, καταλήγοντας ότι έδωσε την εικόνα ενός νέου σύγχρονου αρχηγού που είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες διακυβέρνησης της χώρας.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο εκτιμούν επίσης ότι ο πρόεδρος της ΝΔ με την εμφάνιση του στο δεύτερο debate, πέτυχε να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους που τα τελευταία χρόνια είχαν φύγει προς Ανεξάρτητους ‘Ελληνες. Στελέχη εξάλλου επισημαίνουν ότι η ΝΔ εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις να έχει σχεδόν εξαντλήσει τα περιθώρια συσπείρωσης, ωστόσο αυτή η εικόνα αφορά στη σύγκριση με τις εκλογές του Ιανουαρίου και όχι στα διαχρονικά ποσοστά της κεντροδεξιάς. Εν τω μεταξύ, χάρη και στην αλλαγή ηγεσίας, η ΝΔ παίρνει πίσω ψηφοφόρους από ΑΝΕΛ, αλλά και από το Ποτάμι, συνεχίζοντας τον αγώνα για νίκη στο εκλογικό ντέρμπι με το ΣΥΡΙΖΑ.

Θεωρούν επιπλέον ότι ο κ.Τσίπρας δεν απάντησε στην κατηγορία “νεομνημονιακός” που του πρόσαψε ο κ.Μεϊμαράκης. Κατηγορία που βεβαίως εξυπηρέτησε το στόχο του να υπενθυμίσει στους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ ότι τον ψήφισαν με βάση υποσχέσεις εντελώς διαφορετικές από εκείνα που τελικά έπραξε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα