Εκλογές 2015: Ο Γιάνης Βαρουφάκης στηρίζει τη Λαϊκή Ενότητα

Συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής σχετικά με το σχέδιο νόμου για τη συμφωνία με τους θεσμούς την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής σχετικά με το σχέδιο νόμου για τη συμφωνία με τους θεσμούς την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών με δήλωσή του καλεί τους πολίτες να απορρίψουν κόμματα που επιθυμούν μόνο να διαχειριστούν το τρίτο μνημόνιο. Ποιους υποψήφιους στηρίζει στη Β' Αθηνών

Στήριξη στους συνεργάτες του στην κυβέρνηση Νάντια Βαλαβάνη και Κώστα Ήσυχο που κατεβαίνουν με τη Λαϊκή Ενότητα και πυρά κατά Τσίπρα από το Γιάνη Βαρουφάκη δύο μέρες πριν από τις εκλογές. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών με ανακοίνωσή του σημειώνει πως επιχειρείται η ακύρωση του ΟΧΙ  που είπε το 62% των Ελλήνων, καθώς και η νομιμοποίηση του "παράλογου τρίτου μνημονίου".

"Το 3ο Μνημόνιο είναι απολύτως μη βιώσιμο και, το χειρότερο, στερεί την οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση (όσο καλοπροαίρετη κι αν είναι) τα εργαλεία για να προβεί στην ρήξη με την ολιγαρχία και την αυτοτροφοδοτούμενη κρίση" σημειώνει και δίνει τη δική του προσωπική θέση στις επικείμενες εκλογές.

Στην δήλωσή του αναφέρει:

«Οι εκλογές της Κυριακής έχουν διττό σκοπό:

* Πρώτον, την ακύρωση του γενναίου ΟΧΙ που είπε το 62% των Ελλήνων (υπό καθεστώς μιντιακής τρομολαγνείας και κλειστών τραπεζών) σε αδιέξοδα, ταπεινωτικά, παράλογα Μνημονιακά προγράμματα.

* Δεύτερον, την νομιμοποίηση της Συνθηκολόγησης που ακολούθησε με την υπογραφή του αδιέξοδου, ταπεινωτικού, παράλογου 3ου Μνημονίου.

Το 3ο Μνημόνιο είναι απολύτως μη βιώσιμο και, το χειρότερο, στερεί την οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση (όσο καλοπροαίρετη κι αν είναι) τα εργαλεία για να προβεί στην ρήξη με την ολιγαρχία και την αυτοτροφοδοτούμενη κρίση (βλ. διατήρηση στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% επί του ΑΕΠ για το 2018 και μετά, κατάργηση ΣΔΟΕ και υπαγωγή του στην υπό την τρόικα ΓΓΔΕ, δημιουργία ταμείου δημόσιας περιουσίας που θα ελέγχεται - ακριβώς όπως το ΤΧΣ - από το Euro Working Group, εδάφιο στο ψηφισμένο από την Βουλή Μνημόνιο με το οποίο δεσμεύεται η κυβέρνηση να συμφωνεί για το κάθε τι με τους θεσμούς – χωρίς να υπάρχει ανάλογη δέσμευση των θεσμών να συμφωνούν με την ελληνική κυβέρνηση κλπ κλπ).

Όσο για την προσωπική μου στάση, και δεδομένου ότι ψηφίζω στην Β’ Αθηνών, θα στηρίξω με την ψήφο μου δύο ανθρώπους που, στην διάρκεια της κυβερνητικής μας συνεργασίας (και ανεξάρτητα με τις όποιες διαφωνίες μας) με εντυπωσίασαν με το ήθος τους, την εργατικότητα τους και, ιδιαίτερα, με την συνέπεια με την οποία στάθηκαν όρθιοι απέναντι στις σειρήνες της διαφθοράς και στην απεμπόληση εθνικής κυριαρχίας επί των υπουργείων μας: Την Νάντια Βαλαβάνη και τον Κώστα Ήσυχο».

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Λαϊκή Ενότητα
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εκλογές 2015. Λεβέντης: Θα είμαστε όλοι ευτυχισμένοι το βράδυ της Κυριακής

Εκλογές 2015. Μεϊμαράκης: Η Τασία Χριστοδουλοπούλου μου είναι συμπαθής!

Εκλογές 2015: Πόνταρε πριν πας να ψηφίσεις

SHARE:

24Media Network