Εκλογές 2015: Τα μεγάλα ονόματα που έμειναν εκτός Βουλής

Εκλογές 2015: Τα μεγάλα ονόματα που έμειναν εκτός Βουλής

Ποιοι είναι μέχρι στιγμής οι γνωστοί βουλευτές που δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν

Οταν οι συσχετισμοί στις δυνάμεις αλλάζουν δραματικά και το μπόνους των 50 εδρών πηγαίνει για πρώτη φορά στον ΣΥΡΙΖΑ λογικό είναι αρκετοί βουλευτές που έχουν κάνει σταδιοδρομία με Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ να μην χωρούν στην νέα Βουλή.

Αρχής γενομένης από την Β Αθηνών (με την ενσωμάτωση στο 27%) από το ΠΑΣΟΚ φέρεται να μένει εκτός το πρωτοκλασάτο στέλεχος Μιχάλης Χρυσοχοϊδης και ο Πύρρος Δήμας ενώ από την Νέα Δημοκρατία με την καταμέτρηση έως το πρωί της Δευτέρας εκτός μένουν η Κατερίνα Παπακώστα και ο Αργύρης Ντινόπουλος. Στην ίδια περιφέρεια από τον ΣΥΡΙΖΑ εκτός μένει ο Οδυσσέας Βουδούρης που στις προηγούμενες εκλογές είχε εκλεγεί με την ΔΗΜΑΡ καθώς και ο Δημήτρης Τσουκαλάς που είχε εκλεγεί επίσης στις προηγούμενες εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος από το ΚΚΕ δεν εκλέγεται το ιστορικό στέλεχος Χαλβατζής Σπύρος

ADVERTISING

Στην Α Αθηνών από την Νέα Δημοκρατία εκτός φαίνεται να μένει η Φωτεινή Πιπιλή ενώ από την προηγούμενη βουλή απώλεια φαίνεται να έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για την Μαρία Μπόλαρη στην περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας επιλέξει την Α Αθηνών ως περιφέρεια εκλογής του.

Στον Πειραιά από την Νέα Δημοκρατία εκτός μένουν ο πρώην υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Αναστάσιος Νεράτζης και ο Φαήλος Κρανιδιώτης. Από το ΠΑΣΟΚ εκτός έμειναν Παντελής Καψής και Δημήτρης Λιτζέρης.

Από τα ψηφοδέλτια επικρατείας μένουν εκτός γνωστά ονόματα όπως Τέρενς Κουίκ, Γιώργος Φλωρίδης και Νίκος Μπίστης καθώς ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγουν ούτε ένα βουλευτή επικρατείας.

Στην Θεσσαλονίκη από την Νέα Δημοκρατία εκτός μένει ο Γιώργος Ορφανός.

Από την περιφέρεια πέρα από την Άντζελα Γκερέκου που η μεταγραφή της στην Νέα Δημοκρατία δεν μπόρεσε να την βοηθήσει να διατηρήσει την έδρα της στην Κέρκυρα εκτός έμειναν από το πρώην κυβερνητικό κόμμα η Ζέττα Μακρή, η Μίκα Ιατρίδη, ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο Κώστας Μαρκόπουλος και ο Χρήστος Μακρογιαννάκης. Άξιο προσοχής είναι η μη εκλογή του Μιχάλη Ταμήλου όπου οι υποστηρικτές της Νέας Δημοκρατίας στον νομό Τρικάλων τον έστειλαν στην τέταρτη θέση σε μία περιφέρεια που το κόμμα εκλέγει μόνο ένα βουλευτή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλευτικές εκλογές 2015, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ανεξάρτητοι Έλληνες
SHARE:

24Media Network