Εκλογές 2019 - Ενημέρωση Πουλάκη: "Ομαλά κυλάει η διαδικασία, αντιμετωπίστηκαν οι όποιες καθυστερήσεις"

Εκλογές 2019 - Ενημέρωση Πουλάκη: "Ομαλά κυλάει η διαδικασία, αντιμετωπίστηκαν οι όποιες καθυστερήσεις"

Όλα βαίνουν κανονικά, δεν υπάρχουν προβλήματα, κάποιες μικρές καθυστερήσεις έχουν αντιμετωπιστεί, τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης για τη διεξαγωγή των εκλογών.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Κώστας Πουλάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε πως η εκλογική διαδικασία κυλάει ομαλά μέχρι αυτή την ώρα: "Σήμερα οι Έλληνες πολίτες ψηφίζουν σε 4 διαφορετικές κάλπες. Μια πρωτόγνωρη διαδικασία που δεν είχε ποτέ αντιμετωπίσει το ελληνικό κράτος. Μετά από δύο ώρες ενημερώνουμε ότι όλα βαίνουν κανονικά, δεν υπάρχουν προβλήματα και κάποιες μικρές καθυστερήσεις έχουν όλες αντιμετωπίσει. Τα 39.063 εκλογικά τμήματα λειτουργούν και μέχρι τις 7 θα είναι  οι Έλληνες πολίτες θα αποφασίσουν για την τύχη τους στη γιορτή της δημοκρατίας.

Όπως ξέρετε πάντα στις εφορευτικές επιτροπές -και σήμερα μιλάμε για 200.000 συμπολίτες μας- υπάρχουν κάποιες ελλείψεις. Η παρουσία των μελών είναι υποχρεωτική. Πάντοτε υπήρχαν κάποιες ελλείψεις στις εφορευτικές επιτροπές, όμως το Υπουργείο για να αντιμετωπίσει την πιθανή απουσία έχει θεσμοθετήσει τους δύο γραμματείς στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Η προσπάθεια που έχει γίνει και η ενημέρωση προς Περιφέρειες και Δήμους ήταν τα σχολεία να είναι όσο το δυνατόν προσβάσιμα για τους συμπολίτες μας με τις κινητικές αδυναμίες. Δεν ήταν εφικτό παντού, όμως αυτό που γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι ότι ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα πρέπει να σταματήσει την διαδικασία και να κατέβει να βοηθήσει τον συμπολίτη μας με αυτή την αναπηρία».

Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις σχετικά με τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές στο Live Blog του News 24/7

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκλογές 2019, Ευρωεκλογές 2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραλαβές - παραδόσεις στα υπουργεία με "καρφιά" και φιλοφρονήσεις

Εκλογές 2019: Η ώρα των πολιτών - Όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν ψηφίσεις

Ευρωεκλογές 2019: Αυτά είναι τα 40 κόμματα που διεκδικούν την ψήφο μας

Εκλογές 2019: Πού ψηφίζεις, πώς ψηφίζεις, πόσους σταυρούς βάζεις

Εκλογές 2019: Το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων και Διαβατηρίων

SHARE: