Ερντογάν σε Μητσοτάκη: “Δεν επιθυμούμε να βιώσουμε δυσκολία σε Μεσόγειο – Αιγαίο την επόμενη περίοδο”

Ερντογάν σε Μητσοτάκη: “Δεν επιθυμούμε να βιώσουμε δυσκολία σε Μεσόγειο – Αιγαίο την επόμενη περίοδο”
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης AP

"Η επιθυμία μου είναι να προχωρήσω σε αυτή τη διαδικασία με ειρήνη και αλληλεγγύη. Μετά τις εκλογές, θα διεξαγάγουμε τις συζητήσεις μας μέσω των αρμοδίων υπαλλήλων μας" σχολίασε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Τηλεφώνησα στον Κυριάκο Μητσοτάκη χθες και τον συνεχάρην. Η επιθυμία μου είναι να προχωρήσω σε αυτή τη διαδικασία με ειρήνη και αλληλεγγύη. Μετά τις εκλογές, θα διεξαγάγουμε τις συζητήσεις μας μέσω των αρμοδίων υπαλλήλων μας. Δεν επιθυμούμε να βιώσουμε οποιαδήποτε δυσκολία στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο την επόμενη περίοδο» δήλωσε σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχολιάζοντας την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας το βράδυ της Κυριακής.

Η Τουρκία θεωρεί θετική την εκλογή του Κυριάκου Μιτσοτάκη, με την  προσδοκία μάλιστα ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει μια νέα εποχή, αναφέρει δημοσίευμα της Hurriyet.

Τα συγχαρητήριά του στον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας εξέφρασε μέσω Twitter και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Πεπεισμένος ότι η ελληνοτουρκική φιλία και οι διμερείς σχέσεις θα ενισχυθούν περισσότερο κατά την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε ανάρτησή του. 

Παρακολουθείστε όλες τις εξελίξεις μέσω της Live blogging πλατφόρμας του News 24/7

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα