Γεραπετρίτης στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του ΥΠΕΞ: “Θα θέσουμε εαυτόν στην υπηρεσία της πατρίδας

Γεραπετρίτης στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του ΥΠΕΞ: “Θα θέσουμε εαυτόν στην υπηρεσία της πατρίδας
Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

"Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών που στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο" διεμήνυσε ο νέος υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής.

Μετά από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης το μεσημέρι της Τρίτης (27/06), ακολούθησαν οι καθιερωμένες τελετές παράδοσης – παραλαβής των υπουργείων.

Ο υπηρεσιακός υπουργός Βασίλης Κασκαρέλης παρέδωσε το χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου Εξωτερικών στον Γιώργο Γεραπετρίτη.

“Έχετε κληθεί να αναλάβετε το ΥΠΕΞ σε μια κρίσιμη περίοδο, είμαι βέβαιος ότι με τις ικανότητες σας θα προάγετε τα συμφέροντά μας και θα αναβαθμίσετε τον ρόλο της χώρας, τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κασκαρέλης.

Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κασκαρέλη για την υποδοχή και για το γεγονός ότι για μια ακόμα φορά προσέφερε τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην πατρίδα, είναι από τους σοφότερους διπλωμάτες που διαθέτει η χώρα”, ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης, ενώ πρόσθεσε ότι “θα χρειαστούμε τις υπηρεσίες του και στο μέλλον και ελπίζω πάντοτε να υπολογίζω και στις συμβουλές του και τις ιδέες του”.

Ο νέος Υπουργός Εξωτερικών ευχαρίστησε και τον Νίκο Δένδια “για την αδιαμφισβήτητα πετυχημένη θητεία του στο υπουργείο αυτό που είχε ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ασφάλειας της χώρας, της ευημερίας και του διεθνούς κύρους της πατρίδας μας”.

Σημείωσε ότι ο ίδιος αντιλαμβάνεται το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνει.Το έργο μας δεν μπορεί να πετύχει αν δεν στηριχθεί από το διπλωματικό σώμα, προσβλέπω στη συνεργασία αυτή, σημείωσε.

“Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών που στηρίζεται στο Διεθνές Δίκαιο και στοχεύσει στην περιφερειακή συνεργασία και σταθερότητα”, ανέφερε και κατέληξε: Θα θέσουμε εαυτόν στην υπηρεσία της πατρίδας“.

Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών, από τον υπηρεσιακό υπουργό Βασίλη Κασκαρέλη στο νέο υπουργό Γιώργο Γεραπετρίτη ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI


Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα