Γιώργος Ιωακειμίδης: “Γιατί κρύβεται ο κ. Χαρδαλιάς για τις απευθείας αναθέσεις Πατούλη;”

Γιώργος Ιωακειμίδης: “Γιατί κρύβεται ο κ. Χαρδαλιάς για τις απευθείας αναθέσεις Πατούλη;”
Ο Γιώργος Ιωακειμίδης Eurokinissi

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης κατηγορεί τον Νίκο Χαρδαλιά για "αμαρτωλές απευθείας αναθέσεις και σιωπή".

“Πυρά” κατά του Νίκου Χαρδαλιά εξαπολύει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης, σε επίσημη δήλωσή του.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

Απών στις πυρκαγιές της Αττικής, απών στις πλημμύρες. Απών όταν ακαθάριστα φρεάτια στη Β. Σοφίας, κόντεψαν να πνίξουν άνθρωπο κι έγινε λίμνη η Φραντζή στο Παγκράτι. Και οι δύο δρόμοι δικαιοδοσίας Περιφέρειας. Πλημμύρισαν Σεπόλια, Κολωνός. Γιατί τα αντιπλημμυρικά της Περιφέρειας δεν έγιναν, «έργο Πατούλη».

Τελικά ο κ. Πατούλης εδέησε να εμφανιστεί με μακροσκελή ανακοίνωση για το τεράστιο δήθεν έργο του στα αντιπλημμυρικά.

Στον κ. Πατούλη δεν απαντάμε πλέον. Όπως έχω δηλώσει έχει με ένα και μόνο πράγμα να ασχοληθεί. Να διοικήσει την Περιφέρεια μέχρι να αναλάβει η επόμενη διοίκηση. Ακέφαλη Περιφέρεια δεν νοείται.

Για τον κ. Χαρδαλιά υπάρχει όμως ζήτημα. Γιατί στο συνδυασμό του έχει τους βασικούς συνεργάτες του κ. Πατούλη. Με κορωνίδα τον αντιπεριφερειάρχη κ. Κόκκαλη υπεύθυνο για το χάλι της Φυλής αλλά και υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας. Ο κ. Χαρδαλιάς, έχει κατά συνέπεια αναλάβει την ευθύνη, και έχει έμπρακτα εγκρίνει τα πεπραγμένα της διοίκησης Πατούλη, στα αντιπλημμυρικά, την οικονομική διαχείριση, τα απορρίμματα, το κυκλοφοριακό.

Εάν δεν συμφωνεί με τα πεπραγμένα Πατούλη οφείλει να το δηλώσει. Η μέχρι σήμερα σιωπή του σημαίνει αποδοχή και συνενοχή. Αλλά η Πολιτική Προστασία δεν είναι μόνο τα 85 εκ. ευρώ και τα 40 αντιπλημμυρικά έργα και μελέτες που λιμνάζουν.

Είναι πρώτα απ΄ όλα η διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Οι απευθείας αναθέσεις, καταχρηστικά και αναίτια, που εισηγείτο στην οικονομική επιτροπή της περιφέρειας ο κ. Κόκκαλης. Ο εκλεκτός των Πατούλη-Χαρδαλιά. Δίνουμε στη δημοσιότητα σήμερα έγγραφο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων με το οποίο ξεκάθαρα απορρίπτονται οι απ’ ευθείας αναθέσεις για προμήθεια εξοπλισμού πολιτικής προστασίας.

Παραθέτουμε:

«Από την μελέτη των στοιχείων που μας αποστείλατε διαπιστώθηκε ότι το 95.6% του συμβατικού προϋπολογισμού (30.597.500,00 ευρώ) της περιόδου αναφοράς έχει ανατεθεί με 360 συμβάσεις σε 17 από συνολικά 42 αναδόχους. Το δε 80% του εν λόγω προϋπολογισμού (25.600.000 ευρώ) με 293 συμβάσεις έχει ανατεθεί σε 8 αναδόχους. Αυτό καταδεικνύει το πανομοιότυπο των αναγκών και άρα την εφικτότητα προγραμματισμού αυτών και τη δυνατότητα διενέργειας διαγωνισμού………».

8 ανάδοχοι λοιπόν για 25,5 εκατ ευρώ κ. Χαρδαλιά! Με εισήγηση του κ .Κόκκαλη!

https://www.news247.gr/download/9004/https://www.news247.gr/wp-content/uploads/2023/09/fek.pdf/584000/fek.pdf

Αντί για Πολιτική Προστασία, αμαρτωλές απευθείας αναθέσεις και σιωπή από τον κρυπτόμενο Χαρδαλιά.

Ζητώ από τους συνυποψηφίους μου και ιδιαίτερα από τον κ. Χαρδαλιά να δεσμευθούμε από κοινού, ότι το πρώτο ομόφωνο ψήφισμα του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου θα είναι η εντολή διαχειριστικού ελέγχου της Περιφέρειας για την τετραετία 2019-2023.

Ο κ. Χαρδαλιάς δεν έχει ακόμη απαντήσει, κρύβεται επιμελώς, για την διεξαγωγή debate μεταξύ όλων των υποψηφίων.

Οι πολίτες της Αττικής, από την σιωπή του αντιλαμβάνονται γιατί χαρακτηρίζω τον διορισμό του από τον πρωθυπουργό ως «υφυπουργείο Αττικής».

Από τις σημερινές πρώτες αποκαλύψεις μας, οι πολίτες αντιλαμβάνονται επίσης ότι το πρόσχημα του ζεϊμπέκικου που επικαλέστηκε ο Πρωθυπουργός δεν στέκει. Ο χορός που στοίχισε στον κ. Πατούλη δεν ήταν τα εννέα όγδοα, ήταν ο χορός των αναθέσεων και της αδιαφάνειας”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα