Το “φλερτ” Μητσοτάκη με τον Σαμαρά 

Το “φλερτ” Μητσοτάκη με τον Σαμαρά 
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης Eurokinissi

Σε προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ στην Καλαμάτα ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι έαν ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΧΑ δεν έριχναν όπως είπε την κυβέρνηση Σαμαρά, η χώρα δε θα οδηγείτο σε τρίτο μνημόνιο. 

Άνοιγμα στη σαμαρική δεξιά έκανε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας στην Καλαμάτα, στην οποία ομιλητής ήταν και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Με το βλέμμα στις εκλογές της 21ης Μαϊου, ο κ. Μητσοτάκης καταρχήν τόνισε ότι ο οδικός άξονας Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου “Καλαμάτα- Ριζόμυλος- Πύλος – Μεθώνη” δεν θα είχε φτάσει σήμερα στην υπογραφή της σύμβασης χωρίς την ενεργό συμμετοχή του κ.Σαμαρά. “Ξέρετε πόσο πεισματάρης είναι”, είπε αστειευόμενος στο ακροατήριο.

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα έσπευσε να υπενθυμίσει ότι και ο ίδιος υπήρξε μέλος της κυβέρνησης Σαμαρά “τα δύσκολα μνημονιακά χρόνια”. Υποστήριξε ότι η τύχη του “Καλαμάτα- Ριζόμυλος- Πύλος – Μεθώνη” αγνοείτο κατα τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγόρησε επίσης το ΣΥΡΙΖΑ ότι έσπασε σε οκτώ κομμάτια το Πάτρα- Πύργος “για να εξυπηρετήσει συγκεκριμένο εργολάβο που ήθελε να κάνει το ΣΥΡΙΖΑ channel”, ενώ όπως είπε η κυβέρνηση της ΝΔ διαπραγματεύτηκε με την Κομισιόν για να ξεμπλοκάρει το έργο και αυτό σήμερα να κατασκευάζεται και σε λιγότερο από δύο χρόνια να αναμένεται να παραδοθεί.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης έπλεξε το εγκώμιο της κυβέρνησης Σαμαρά, θέλοντας να συσπειρώσει το σαμαρικό κομμάτι της ΝΔ απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.

“Η κυβέρνηση που ήρθε στα πράγματα το 2012 – και είχα το προνόμιο να αποτελώ μέλος της- σε δύσκολες συνθήκες κράτησε τη χώρα όρθια. Έπεσε, για να μην ξεχνιόμαστε, επειδή την έριξαν κάποιοι: Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή όταν δεν ψήφισαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να τάξουν μετά από το ΣΥΡΙΖΑ τον ουρανό με τα άστρα και να έχουμε όλη τη γνωστή ιστορία”, είπε ο πρωθυπουργός.

“Κάποιοι προσπαθούν σήμερα να ξαναγράψουν την ιστορία. Λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ‘σας βγάλαμε απο τα μνημόνια’. Ποια μνημόνια; Το 2014 – και ξέρω πολύ καλά για ποιο πράγμα μιλάω, γιατί ήμουν μέλος των διαπραγματεύσεων- η διαφορά που χώριζε τους πιστωτές από την κυβέρνηση ήταν ελάχιστη. Και σίγουρα αν η κυβέρνηση δεν είχε πέσει στην περιβόητη πέμπτη αξιολόγηση, θα προχωρούσαμε χωρίς να χρειαστεί τρίτο μνημόνιο“, συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης.

“Το επώδυνο τρίτο μνημόνιο, που έκοψε μισθούς, τσάκισε τις συντάξεις, μας επέβαλε φόρους, ήταν αποκλειστικό δημιούργημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και της καταστροφικής διαπραγμάτευσης, η οποία έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015”, υποστήριξε ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρώην πρωθυπουργό:

“Αισθάνομαι αγαπητέ Αντώνη την ανάγκη να πω αυτά τα πράγματα και παρουσία σου, γιατί καθώς ξεκινά η προεκλογική περίοδος καλό είναι να αποκαταστήσουμε την ιστορική αλήθεια. Γιατί κάποιοι έρχονται τώρα πάλι και μας λένε, δώστε μας την ευκαιρία να κυβερνήσουμε για πρώτη φορά χωρίς μνημόνια. Τους λέω: Πρώτον τα μνημόνια τα φέρατε εσείς. Δεύτερον, εάν κάνετε αυτά τα οποία λέτε, θα μας ξαναβάλετε σε μνημόνια ταχύτατα. Οι πολίτες τα γνωρίζουν όλα αυτά και δεν πρόκειται να πιστέψουν δεύτερη φορά το παραμύθι”.

Σαμαράς: Η ΝΔ δείχνει τον ένα και μόνο δρόμο που έχει η χώρα

Πριν τον κ.Μητσοτάκη στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης του οδικού άξονα ΝΔ Πελοποννησου “Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη”, μίλησε ο κ.Σαμαράς.

Σε αντίθεση με προηγούμενες ομιλίες του δεν αναφέρθηκε στα εθνικά θέματα ή την ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ, αλλά επικέντρωσε στο θέμα της εκδήλωσης δηλαδή τα έργα, θέλοντας να δείξει ότι στηρίζει στις εκλογές της 21ης Μαϊου.

“Παντού σε κάθε γωνιά παλεύουμε για τον τόπο μας. Κι αυτά τα έργα τα υλοποιεί η σημερινή κυβέρνησή μας, η κυβέρνηση της ΝΔ! Γιατί, είμαστε εμείς, η παράταξη της ΝΔ, η παράταξη των μεγάλων έργων και των μεγάλων αποφάσεων, η παράταξη που δεχνει τον έναν και μόνο δρόμο που έχει η χώρα: τον δρόμο της προόδου, τον δρόμο της ελπίδας, της προκοπής, της ανάπτυξης”, κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη συμβολή του αεροδρομίου Καλαμάτας “Βασίλης Κωσταντακόπουλος” στις τουριστικές ροές προς τη Μεσσηνία, αλλά και στον αριθμό των νέων επιχειρήσεων που έχου ιδρυθεί την τελευταία πενταετία στο νομό, πάνω από 2.500 επιχειρήσεις.

Χαρακτήρισε επίσης κομβικής σημασίας το γεγονός ότι στην Καλαμάτα ολοκληρώνονται με ταχύτατους ρυθμούς οι εργασίες για το Διεθνές Κέντρο Αεροπορικής Εκπαίδευσης και μέσα στο Μάιο φθάνουν στην 120 ΠΕΑ τα δυο καινούρια σύγχρονα εκπαιδευτικά αεροσκάφη M346 που σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας στην εκπαίδευση των Ικάρων.

Ο κ. Σαμαράς παρουσίασε όλα τα τοπικά έργα ως αποτέλεσμα της δουλειάς της δικής του κυβέρνησης, ενώ σημείωσε πως έχει τη διαβεβαίωση ότι θα προγραμματιστεί άμεσα και η κατασκευή της Παράκαμψης Πύλου από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ώστε να είναι πλήρης και ολοκληρωμένη η κατασκευή του οδικού άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη.

“Με την ευκαιρία θα ήθελα να τονίσω ότι δική μας κυβέρνηση ήταν, πάλι, αυτή που επανεκκίνησε, στα τέλη του 2013 τα βαλτωμένα έργα των αυτοκινητοδρόμων που είχαν σταματήσει τρία ολόκληρα χρόνια εξ αιτίας της κρίσης αλλά και του λαϊκισμού της περιόδου 2010-2011 που εκδηλώθηκε με πολλές μορφές , όπως, για παράδειγμα, με το κίνημα «δεν πληρώνω» . Η κυβέρνησή μας ήταν αυτή που δημοπράτησε το έτος 2014 και την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος, την οποία κατά άφρονα τρόπο ακύρωσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα που έφεραν το έργο μια δεκαετία πίσω”, είπε επίσης ο πρώην πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

“Κοιτάξτε όμως: Η Ελλάδα διαθέτει σήμερα ίσως το πλέον σύγχρονο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων στην Ευρώπη με σημαντικά οφέλη τόσο ως προς τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων όσο και για την ανάπτυξη. Και δεν είναι μόνο αυτά, τα μεγάλα έργα. Είναι και τα “μικρά”! Ενδεικτικά, μόνο μέσα από τις Κτιριακές Υποδομές τρέχουν 7,5 εκατ. ευρώ παρεμβάσεις. Σε Μεθώνη, σε Πύλο, σε Καλλιθέα, σε Βέργα, σε Άμφεια, στη Μεσσήνη, μεγάλες παρεμβάσεις σε Καλαμάτα -το Πολυκλαδικό- και Μελιγαλά το γυμνάσιο εκεί. Φτιάχνουμε τα σχολειά μας για τα παιδιά μας. Και βάζουμε και άλλα μπροστά δημοπρατείται μέσα στο Μάιο το νέο Ειρηνοδικείο στην Πύλο και σας λέω πως έρχεται και μια ακόμη μεγάλη παρέμβαση με τη μελέτη για το Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας.”

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα