“Κάηκε” κάθε σενάριο για εκλογές: Η κυβέρνηση φέρνει 10 νομοσχέδια στη Βουλή

“Κάηκε” κάθε σενάριο για εκλογές: Η κυβέρνηση φέρνει 10 νομοσχέδια στη Βουλή
Η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

Για πλούσιο νομοθετικό έργο εντός των επόμενων εβδομάδων έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κλείνοντας με έμμεσο τρόπο -όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο- τα σενάρια εκλογών πριν το Πάσχα.

Νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό έχει δημιουργήσει η εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

Το απρόσμενα φριχτό γεγονός, που βύθισε στο πένθος τη χώρα, γεμίζοντας με πόνο και οργή τους πολίτες, έχει αλλάξει τους αρχικούς σχεδιασμούς του Μεγάρου Μαξίμου ειδικά σε ό,τι αφορά την ημερομηνία των πρώτων εκλογών. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Στην ατζέντα της συνεδρίασης βρέθηκε αποκλειστικά και μόνο το δυστύχημα –με τον πρωθυπουργό να υποστηρίζει πως “φταίμε όλοι” (σ.σ. οι πολιτικοί) και πως η έρευνα για το δυστύχημα θα γίνει με απόλυτη διαφάνεια- χωρίς να γίνεται οποιαδήποτε αναφορά στις εκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πηγές, ανέφερε ότι “έχουμε πλούσιο νομοθετικό έργο στις επόμενες εβδομάδες” κάνοντας λόγο για περίπου 10 νομοσχέδια που θα περάσουν από τη Βουλή.

Γεγονός που σημαίνει πως η Βουλή θα πρέπει να παραμείνει ανοικτή για τουλάχιστον κάποιες εβδομάδες ακόμη, άρα το σενάριο των εκλογών της 9ης Απριλίου -όπως ήταν αναμενόμενο- θα πρέπει να θεωρείται ότι “κάηκε” οριστικά.

Επιπλέον, όσον αφορά τα Τέμπη είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθεί η στήριξη στις οικογένειες των θυμάτων με σεμνό τρόπο.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ανακοινώσεις θα γίνουν μέχρι τέλη της επόμενης.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα