Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ θέλει να είναι μέρος μιας πρότασης για τους πολλούς και ζητά ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση

Κατρίνης: Το ΠΑΣΟΚ θέλει να είναι μέρος μιας πρότασης για τους πολλούς και ζητά ισχυρή λαϊκή νομιμοποίηση
Ο Μιχάλης Κατρίνης Eurokinissi

"Το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να μην είναι στη μεριά εκείνων που απλώς καταγγέλλουν" τόνισε ο Μ. Κατρίνης στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, απορρίπτοντας την επιλογή της πόλωσης.

Το ΠΑΣΟΚ θέλει να είναι μέρος μιας πρότασης, που θα είναι πρόταση για τους πολλούς και η οποία θα κάνει τον κόσμο να πιστέψει ότι η πολιτική είναι αυτή που θα δώσει τις απαντήσεις και τις λύσεις και θα οδηγήσει την χώρα σε ένα καλύτερο μέλλον, τόνισε ο Μιχάλης Κατρίνης, επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος κατά την κοινοβουλευτική περίοδο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, απορρίπτοντας την επιλογή της πόλωσης.

Στο σκηνικό των ημερών, το ΠΑΣΟΚ επιλέγει να μην είναι στη μεριά εκείνων που απλώς καταγγέλλουν, διότι το ΠΑΣΟΚ είναι η παράταξη της ευθύνης, έχει αναλάβει την ευθύνη με μεγάλο κόστος και θέλει να είναι μέρος μιας άλλης πρότασης”, ανέφερε ο κ. Κατρίνης κατά την συζήτησή του με τον δημοσιογράφο Σωτήρη Πολύζο στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Απαντώντας στην ερώτηση για την επόμενη μέρα των εθνικών εκλογών και τον ρόλο που θα διαδραματίσει το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κατρίνης έδωσε έμφαση στην ανάγκη της ισχυρής λαϊκής νομιμοποίησης του με ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, ώστε να ανοίξει και η συζήτηση αυτή. “Γι αυτό κοιτάμε τον κόσμο στα μάτια λέγοντας την αλήθεια, αλλά έχουμε και στόχευση σε αυτά τα οποία επιλέγουμε να δώσουμε προτεραιότητα. Κοιτάμε την μεσαία τάξη, τις παραγωγικές δυνάμεις, τους νέους ανθρώπους, που όλοι μιλούν γι αυτούς, αλλά κανείς δεν κάνει κάτι ουσιαστικό για να παραμείνουν στον τόπο τους, να ζήσουν και να δημιουργήσουν και εμείς μιλάμε για αυτούς, οι οποίοι θεωρούν ότι τα κεκτημένα μιας ζωής δεν μπορούν να είναι αντικείμενο πολιτικών πειραματισμών. Για όλους αυτούς μιλάει το ΠΑΣΟΚ σε μια χώρα με ισχυρούς θεσμούς, σε μια χώρα σύγχρονη και ευρωπαϊκή, σε μια χώρα που πρέπει να κάνει το άλμα στο μέλλον και την ευημερία όμως για τους περισσότερους κι όχι για τους φίλους της εκάστοτε κυβέρνηση” είπε ο κ. Κατρίνης.

Προϋπόθεση για να γίνει η συζήτηση είναι η ισχυρή εντολή στο ΠΑΣΟΚ με ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό, που θα καθιστά το ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστή των εξελίξεων για να μπορέσει με ισχυρή νομιμοποίηση να επιβάλλει αυτά που είναι ωφέλιμα για τους πολίτες. ‘Αρα δεν υπάρχει θέμα διαπραγμάτευσης, όπως πολλοί πιθανόν έχουν στο μυαλό τους, υπάρχει θέμα ισχυρής πολιτικής βούλησης να πάμε σε μια άλλη πορεία. Αυτό όμως θα πρέπει να έχει πρώτα λαϊκή νομιμοποίηση” είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Κατρίνης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι προσπαθεί να κερδοσκοπήσει πολιτικά παραποιώντας συνειδητά την θέση του ΠΑΣΟΚ, όταν μιλά για ενδεχόμενο συνεργασίας του με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη ιδίως καθώς το ΠΑΣΟΚ έχει εξαρχής απορρίψει κάθε τέτοιο ενδεχόμενο.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα