ΚΙΝΑΛ για Βενιζέλο: Οι απόντες διευκολύνουν τον ΣΥΡΙΖΑ

Στιγμιότυπο από ομιλία της Φώφης Γεννηματά
Στιγμιότυπο από ομιλία της Φώφης Γεννηματά EUROKINISSI

Με άτυπη ενημέρωση απάντησε το ΚΙΝΑΛ στην απόφαση Βενιζέλου να αποχωρήσει από το κόμμα, μετά τη συνάντηση που είχε με τη Φ. Γεννηματά. "Ή πρώτος στο Επικρατείας ή τίποτα" είπε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ.

Η επιλογή του Γιώργου Καμίνη ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής από τη Φώφη Γεννηματά προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις, με σημαντικότερη την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ο κ. Καμίνης επελέγη για τη θέση με σκοπό να «σηματοδοτήσει πολιτικά τη σταθερή απόφαση για τη διεύρυνση του χώρου και την ενίσχυση του νέου πολιτικού φορέα ώστε να κυριαρχήσει στον προοδευτικό χώρο». Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν την απόφαση ως άνοιγμα «μίας τεράστιας πόρτας» με στόχο την προσέλκυση των προοδευτικών πολιτών που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική που ασκεί το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως προς τον κ. Βενιζέλο, σχολιάζουν ότι η στάση του ήταν «ή πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ή τίποτα".»

ADVERTISING

Αναλυτικά όσα δηλώνουν πηγές του ΚΙΝΑΛ:

«Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επέλεξε τον Γιώργο Καμίνη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας για να σηματοδοτήσει πολιτικά τη σταθερή απόφαση για τη διεύρυνση του χώρου και την ενίσχυση του νέου πολιτικού φορέα ώστε να κυριαρχήσει στον προοδευτικό χώρο.

Απόφαση που ανοίγει μια τεράστια πόρτα για όλους τους προοδευτικούς πολίτες που έχουν απογοητευθεί από την πολιτική του Σύριζα για να συνταχθούν με το Κίνημα Αλλαγής στις επόμενες εκλογές. Για να ηττηθεί οριστικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Η επιλογή του Γιώργου Καμίνη με τα πολιτικά χαρακτηριστικά της, θα συμβάλλει σημαντικά σε αυτό.

Στο πλαίσιο της σημερινής της συνάντησης με τον πρώην Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο του ζήτησε να εξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο θα υπηρετηθεί η ενότητα και η δική του ενεργή παρουσία σε αυτή την κρίσιμη πολιτική αναμέτρηση. Η θέση του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν " πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας ή τίποτα".

Όσοι επιλέξουν να είναι απόντες σε αυτήν την κρίσιμη μάχη διευκολύνουν απλά τον ΣΥΡΙΖΑ.»

Η απόφαση της Γεννηματά

«Στις επικείμενες Εθνικές Εκλογές με απόφαση της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τίθεται ο Γιώργος Καμίνης» ανακοίνωσε το ΚΙΝΑΛ. Η απόφαση αυτής της Φώφης Γεννηματάς προκάλεσε έκπληξη καθώς θεωρείτο σίγουρο πως επικεφαλής θα ήταν ο Βαγγέλης Βενιζέλος ο οποίος δεν θα κατέβει στη Θεσσαλονίκη. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων ήταν υποψήφιος στις Ευρωεκλογές αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Ο Γιώργος Καμίνης, με δήλωσή του ευχαρίστησε την κ. Γεννηματά για την επιλογή και τόνισε: «Η ευθύνη που επωμίζομαι είναι μεγάλη. Θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για την ενίσχυση και διεύρυνση της δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης, ώστε σύντομα να ξαναγίνει κυρίαρχη».

Δήλωση Βενιζέλου:

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την ανακοίνωση για την επιλογή Καμίνη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

"Η κυρία Φώφη Γεννηματά ζήτησε να συναντηθούμε σήμερα. Στη συνάντηση μας μου είπε πως θεωρεί ότι έχουμε διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, ότι είχε υποθέσει  πως  επιθυμώ να διαδραματίζω ένα ευρύτερο ρόλο και ότι σε κάθε περίπτωση έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΚΙΝΑΛ άλλο πρόσωπο. Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα.

Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της  ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά  την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της Πατρίδας".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κίνημα Αλλαγής, Βενιζέλος, Εκλογές 2019, Δημοτικές Εκλογές, Εθνικές Εκλογές 2019
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

O Καμίνης επικεφαλής στο Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ - Οργή και αποχώρηση Βενιζέλου

Βενιζέλος: Ουρά του ΣΥΡΙΖΑ το ΚΙΝΑΛ - Αποδεσμεύομαι

Παπαδημούλης για ΚΙΝΑΛ: Σοβαρή εξέλιξη που θα ενισχύσει τον διπολισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές

Σκανδαλίδης: Το ΚΙΝΑΛ ο μόνος προοδευτικός πόλος

SHARE:

24Media Network