Κόβεται ο Χαϊκάλης από τα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ

Κόβεται ο Χαϊκάλης από τα ψηφοδέλτια των ΑΝΕΛ

Μετά από συνάντηση με τον Καμμένο χθες σχετικά με την υπόθεση της off shore, ώστε να μην αποτελέσει αφορμή επιθέσεων στην τελική προεκλογική ευθεία. Παραμένει όμως εντός κόμματος

Εκτός ψηφοδελτίων των Ανεξαρτήτων Ελλήνων ο πρώην υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παύλος Χαϊκάλης με απόφαση του Πάνου Καμμένου.

Την απόφαση αυτή ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Διευκρίνισε ωστόσο ότι ο κ.Χαϊκάλης δεν έχει διαγραφεί και παραμένει εντός κόμματος.

Αιτία για την αποπομπή Χαϊκάλη από τις λίστες αποτελεί βεβαίως η υπόθεση της off shore, την οποια τον κατηγόρησαν ότι είχε στην Κύπρο 18 βουλευτές της ΝΔ με ερώτησή τους στον υφυπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη.

Ο κ.Χαϊκάλης διέψευσε τις καταγγελίες ότι διατηρούσε off-shore, σημειώνοντας πάντως πως συνεργαζόταν με εταιρία με έδρα τη Λευκωσία. Υποστήριξε ότι δεν επρόκειτο για off-shore, αλλά για απολύτως νόμιμη εταιρία βάσει των προδιαγραφών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν πραγματοποιεί τριγωνικές συναλλαγές. «Αν η εταιρεία ήταν στη Γερμανία, θα γινόταν αυτή η κουβέντα;», διερωτήθηκε ο κ. Χαϊκάλης.

Είχε επίσης δηλώσει ότι η σχέση του με την εταιρεία περιοριζόταν στην έκδοση παραστατικών και μόνο για την περίοδο 2008 έως 2011, ενώ έκτοτε έχει διακόψει κάθε συνεργασία μαζί της. Σημείωσε δε, πως η συνεργασία αφορούσε προτάσεις που είχε για συμμετοχή σε ταινίες και διαφημίσεις στην Κύπρο, προσθέτοντας πως η ελληνική νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων είναι ανεπαρκής.

Όσο για τις κατηγορίες ότι δεν δηλώθηκε η δραστηριότητα αυτή στο πόθεν έσχες του υπουργού, ο κ. Χαϊκάλης σημείωσε πως ενημέρωσε τον κ. Νικολούδη πως δεν το ανέφερε καθώς είχε τερματίσει τη συνεργασία του με την εταιρία εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ο κ.Καμμένος είχε σπεύσει να πάρει αποστάσεις από τον κ.Χαϊκάλη, τον οποίο είχε καλέσει να δώσει εξηγήσεις στον ίδιο και δημόσια. Ωστόσο θεωρήθηκε ότι το ζήτημα θα έδινε τροφή στους πολιτικούς αντιπάλους των ΑΝΕΛ για αυτό και τις τελευταίες ημέρες, ο κ.Καμμένος προβληματιζόταν για τη συμμετοχή του κ.Χαϊκάλη στις λίστες. Τελικά αποφάσισε να τον αφήσει εκτός, γεγονός που σημαίνει ότι αδειάζει μία θέση στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειας Αττικής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ανεξάρτητοι Έλληνες
SHARE:

24Media Network