ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ: Παρουσίαση νίκης η πανστρατιά των 202 του Βασίλη Καθαροσπόρη

ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ: Παρουσίαση νίκης η πανστρατιά των 202 του Βασίλη Καθαροσπόρη

Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος παρουσίασε την πανστρατιά των 202 πολιτών του Δήμου Χαλκιδέων που συστρατεύτηκαν με το κίνημα ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ και προχώρησε σε μία πανηγυρική ομιλία σχετικά με το πρόγραμμα και τις προτεραιότητες του κινήματος.

 Στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Ορέστη Μακρή, το οποίο φάνηκε μικρό για να φιλοξενήσει όλους τους πολίτες που ήθελαν να γνωρίσουν από κοντά την ομάδα του κινήματος ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 6 Μαϊου η παρουσιάση του συνδυασμού.

Σε κλίμα ενθουσιασμού ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος, Βασίλης Καθαροσπόρης παρουσίασε την πανστρατιά των 202 πολιτών του Δήμου Χαλκιδέων που συστρατεύτηκαν με το κίνημα ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ αποδεικνύοντας περίτρανα, πως η μαζική παρουσία δεν είναι σύμπτωση αλλά πολιτική επιλογή. Ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος εν μέσω χειροκροτημάτων ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του και προχώρησε σ μία πανηγυρική ομιλία σχετικά με το πρόγραμμα και τις προτεραιότητες του κινήματος ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, ότι ο Βασίλης Καθαροσπόρης συνεχίζοντας να λειτουργεί με κινηματικές διαδικασίες ανακοίνωσε, πως από σήμερα το κίνημα ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ διαβουλεύεται με όλη την πόλη για τα «μικρά» και τα «μεγάλα» έργα ρωτώντας τη γνώμη των ίδιων των πολιτών για τις προτεραιότητες τους.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση ανά ενότητες και κατά αλφαβητική σειρά όλων των υποψήφιων του συνδυασμού σε πανηγυρικό κλίμα. Ολόκληρη η ομιλία του υποψηφίου Δημάρχου και η παρουσίαση των υποψηφίων μεταφράζονταν ταυτόχρονα και στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Ολόκληρη ομιλία του ανεξάρτητου υποψήφιου δήμαρχου

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Σας ευχαριστώ που είστε σήμερα μαζί μας και για ακόμη μία φορά στέλνετε εσείς το μήνυμα νίκης του κινήματος ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ.

Σας ευχαριστώ για την αποψινή σας παρουσία μια συμβολική κίνηση που επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο, ότι η ίδια η πόλη της Χαλκίδας γέννησε το αυτοδιοικητικό μας κίνημα που ξεκινά από τους πολίτες και καταλήγει στους πολίτες.

Στην πολιτική, φίλες και φίλοι, δεν υπάρχουν συμπτώσεις, ούτε και πρέπει να υπάρχουν συνομωσίες.

Η μαζική παρουσία σας για ακόμη μία φορά φανερώνει ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν είναι σύμπτωση είναι επιλογή.

Και όταν οι πολίτες θέλουν οι συνωμοσίες καταρρέουν.

Η παρουσία σας όμως αποτελεί και την εγγύηση πως αυτό τον αγώνα τον δίνουμε μαζί.

Η πόλη σας ζητά.

Και σας ευχαριστώ που ανταποκρίνεστε.

Αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε την παρουσίαση του συνδυασμού μας στο Δημοτικό Θέατρο Ορέστη Μακρή σε μία προσπάθεια συμβολισμού της δέσμευσης μας για επένδυση στον πολιτισμό και την ιστορία του Δήμου μας.

Οι περισσότεροι από εσάς, σίγουρα, έχετε βρεθεί στο χώρο αυτό ως θεατές. Σήμερα ωστόσο βρίσκεστε εδώ ως πρωταγωνιστές.

Είστε εσείς το κέντρο του ενδιαφέροντος.

Είστε εσείς που σε λίγες μέρες θα δώσετε ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ στις εκλογές.

Και εσείς αυτοί που λάβετε το χειροκρότημα.

Πόσοι όμως από εμάς γνωρίζουν ότι ο χώρος αυτός ονομάζεται «Δημοτικό Θέατρο Ορέστη Μακρή» προς τιμήν του μεγάλου ηθοποιού ο οποίος καταγόταν από την πόλη μας;

Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ποιοι σπουδαίοι άνθρωποι των τεχνών, των γραμμάτων και των επιστημών έλκουν την καταγωγή τους από την Χαλκίδα;

Ποιοι από εμάς γνωρίζουμε την πλούσια ανά τους αιώνες ιστορία του Δήμου μας;

Τα ερωτήματα είναι φυσικά ρητορικά και απαντώνται από την ανάγκη της ίδια της πόλης να αναδείξει την ιστορική της παράδοση, και την πολιτιστική της κληρονομιά.

Υποσχόμαστε να δώσουμε ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ σε αυτή την λήθη που μας έχουν καταδικάσει προηγούμενες διοικήσεις στο δήμο. Διοικήσεις που αγνόησαν και έθαψαν το πολιτιστικό μας κεφάλαιο στην Χαλκίδα.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Η αποψινή βραδιά είναι η βραδιά του κινήματος ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ.

Πριν 2 εβδομάδες σας προσκαλέσαμε στο σπίτι μας, στο εκλογικό κέντρο της ομάδας μας.

Το σπίτι μας, ωστόσο, φάνηκε μικρό για να δεχθεί τη μαζική σας συμπόρευση που μας γεμίζει δύναμη να συνεχίσουμε μαζί το νικηφόρο αγώνα.

Απόψε σας παρουσιάζουμε τη ομάδα μας.

Μία ομάδα ενεργών πολιτών.

Μία ομάδα που δημιουργήσατε εσείς.

Μία ομάδα που αποτελείται από εσάς τους ίδιους.

Μια ομάδα που αύριο θα λάβει την ευθύνη να μπει στην θέση του υπηρέτη των δημοτών και όχι του άρχοντα που διαφεντεύει το δήμο.

Ανάμεσα μας απόψε βρίσκονται ελεύθεροι επαγγελματίες, βιοπαλαιστές, αθλητές, επιστήμονες, νοικοκυρές, φοιτητές και συνταξιούχοι, ενεργοί πολίτες που εσείς τους ωθήσατε να βγουν μπροστά, να διεκδικήσουν το τιμόνι του Δήμου Χαλκιδέων και να επιστρέψουν τα κλειδιά σε αυτούς που πραγματικά ανήκει το Δημαρχείο.

Στους ίδιους τους πολίτες.

Λένε ότι ομάδα που δουλεύει κερδίζει. Και η δική μας ομάδα δουλεύει σκληρά και κερδίζει την εμπιστοσύνη σας.

Δεν ξεκινάμε σήμερα τον αγώνα μας.

Σήμερα, ο αφέτης, η ίδια η πόλη δηλαδή, χτυπάει δυνατά το προειδοποιητικό κουδούνι προς την τελική ευθεία.

Όλοι εσείς γνωρίζετε καλά ποιο μέλλον αξίζει στα παιδιά μας και καλείστε να το επιλέξετε.

Όλοι εσείς αποφασίζετε ποια πόλη μας αξίζει για να ζούμε και καλείστε να τη δημιουργήσετε.

Οι επιλογές και οι αποφάσεις είναι δικές σας.

Ήρθε πλέον η ώρα της διαφάνειας.

Η ώρα που όλες οι αποφάσεις θα γίνονται στο φως του δημόσιου χώρου. Η ώρα που οι παρακάμαρες και τα κονκλάβια θα χαθούν στο σκοτάδι.

Δίνουμε λόγο στους πολίτες.

Και ζητάμε από εσάς την νίκη στις εκλογές για να αλλάξουμε τον τόπο μας.

Να δώσουμε λύσεις τώρα.

Λύσεις για τις σημερινές γενιές.

Λύσεις για βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των Χαλκιδέων και όχι του βιοτικού επιπέδου του κάθε εισπράκτορα συμφερόντων.

Φίλες και φίλοι,

Μέχρι σήμερα διάγουμε έναν έντιμο προεκλογικό αγώνα μακριά από μικροπολιτικά παιχνίδια.

Για εμάς η πορεία προς τις κάλπες δεν είναι πόλεμος αλλά γιορτή.

Είναι η γιορτή της δημοκρατίας και μια τέτοια γιορτή την διοργανώνουν οι πολίτες όχι οι μηχανισμοί ούτε και τα κομματικά επιτελεία.

Μείναμε μακριά από πολιτικά παιχνίδια συμφερόντων.

Μείναμε μακριά από κατ’ ευφημισμό χρίσματα.

Ξεκινήσαμε λίγοι άνθρωποι που πίστευαν βαθιά στην έννοια της αυτοδιοίηκησης. Άνθρωποι που άκουγαν τις ανάγκες της πόλης και αξιωθήκαμε σήμερα να μας ακολουθεί ολόκληρη η πόλη.

Απευθυνθήκαμε από την πρώτη μέρα αποκλειστικά και μόνο σε εσάς τους συμπολίτες μας γιατί εσείς εκλέγεται Δήμαρχο, γιατί εσείς επιλέγετε την πόλη που οραματίζεστε, γιατί εσείς αποφασίζετε.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Έχουμε όραμα, έχουμε πρόγραμμα και είμαστε ακομμάτιστοι, άδολοι, πατριώτες.

Είναι αλήθεια ότι ενοχλήσαμε αρκετές πολιτικές παρέες. Και δεν ενοχλήσαμε εμείς ως πρόσωπα.

Αυτό που ενόχλησε είναι η δική σας ενεργή συμμετοχή.

Είναι το γεγονός ότι δώσαμε βάρος στην άποψη σας και δεν σας αντιμετωπίσαμε ως μπουλούκια που θα τα καθοδηγούν από το μπαλκόνι οι πολιτικοί ταγοί του κάθε κόμματος.

Εγώ θα διερωτηθώ ως απλός πολίτης, πως γίνεται αιρετοί αυτοδιοικητικοί να ενοχλούνται από τους ίδιους τους πολίτες, να ενοχλούνται από τις επιλογές των ανθρώπων που τους τίμησαν με τη ψήφο τους.

Μας κατηγόρησαν για έλλειψη οράματος και για εμμονή με τα μικρά της καθημερινότητας.

Απαντάμε δυνατά ναι είμαστε ταγμένοι να δώσουμε ΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ στην καθημερινότητα σας γιατί το πιο μεγαλόπνοο έργο όλων είναι η ποιότητα ζωής που μπορούμε να προσφέρουμε σήμερα στους συμπολίτες μας.

Σπάμε μαζί με εσάς τα πρωτόκολλα και οραματιζόμαστε μία πόλη αντάξια των πολιτών της.

Δεν είμαστε εδώ για να μοιράσουμε υποσχέσεις, δεν είμαστε εδώ για να μοιράσουμε ένα ιλουστρασιόν πρόγραμμα, που θα μείνει για να μας θυμίζει το ανεκπλήρωτο.

Είμαστε εδώ για να αποφασίσετε εσείς το όραμα σας και εμείς να το εκπληρώσουμε.

Δεν είμαστε αφέντες.

Είμαστε υπηρέτες.

Δικοί σας.

Φίλες και φίλοι,

Δεσμευτήκαμε να υλοποιήσουμε ρεαλιστικό πρόγραμμα 100 ημερών με υπογραφή Καθαροσπόρη και είμαστε έτοιμοι να πιάσουμε δουλειά από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας.

Να φτιάξουμε την πόλη που θέλουμε αλλάζοντας τα πάντα μέσα στην πόλη που ζούμε.

Και για να μιλάμε με πραγματικά δεδομένα έχουμε ήδη σχεδιάσει την δημιουργία ενός νέου δημοτικού φορέα “Οι νέοι για τους νέους”.

Έναν οργανισμό νεολαίας στην πόλη που θα διαχειριστεί “Το σπίτι της Νεολαίας”.

Έναν ελεγχόμενο προστατευμένο και ασφαλή πολυχώρο δραστηριοτήτων για νέους με τρεις βασικούς άξονες:

1. Δημιουργία πολυχώρου πνευματικών αθλημάτων, θεατρικής ομάδας, προβολής ταινιών, μουσικής ομάδας αλλά και εκπαίδευσης σε προγράμματα που αναλαμβάνει ο δήμος

2. Δημιουργία ανοιχτού χώρου δραστηριοτήτων για αθλήματα και χόμπυ όπως πίστες skateboard, παρκουρ και ποδηλασίας BMX

3. Δημιουργία χώρου που θα μπορούν να στεγαστούν και να λειτουργήσουν νέες εταιρείες νέων Χαλκιδαίων,

Και όλα αυτά μπορούν να γίνουν άμεσα τις πρώτες 100 μέρες μια που για το συγκεκριμένο άξονα προβλέπονται χρηματοδοτήσεις από ΕΣΠΑ και (ΠΕΠ)

Στα πλαίσια μάλιστα της εν λόγω δομής θα μπορούσε να λειτουργεί και ένα γραφείο που θα παρέχει βασικές συμβουλές σε επιχειρήσεις, ενημέρωση για χρηματοδοτικά προγράμματα που είναι ανοιχτά και υποστήριξη με τις αναγκαίες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Με υπογραφή Καθαροσπόρη δεσμεύομαι το μεγάλο όραμα ανάληψης του εργοστασίου ΔΑΡΙΓΚ να συνδυαστεί με αυτό το έργο για τους νέους.

Για να κρατήσουμε τα παιδιά μας στον τόπο μας

Για να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία

Για να προσελκύσουμε κεφάλαια και νέες ιδέες που θα δώσουν δουλειές στα παιδιά μας.

Χαλκιδέα και Χαλκιδέε,

Η ομάδα μας έχει περπατήσει τους τελευταίους μήνες το σύνολο του Δήμου μας και θα συνεχίζει να το περπατά, γιατί η θέση μας είναι στο δρόμο μαζί σας.

Ακούσαμε πολλά , μάθαμε ακόμα περισσότερα και μέσα από διαβούλευση διαμορφώσαμε μαζί το Σχέδιο Δράσης μας.

Δεσμεύομαι απόψε ενώπιον σας, πως μαζί μπορούμε να βελτιώσουμε την εικόνα του Δήμο μας, να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πόλης μας, να αυξήσουμε την οικονομική δραστηριότητα, να «καταργήσουμε» τον όρο ευπαθείς ομάδες.

Δίνουμε με το πρόγραμμα μας και την δέσμευση μας ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ στην προσβασιμότητα, στα αδέσποτα, στα ζητήματα της τρίτης ηλικίας, στην εξυπηρέτηση πολιτών, στο κυκλοφοριακό, στο πράσινο και την καθαριότητα, στην παιδεία,στον αθλητισμό και στον πολιτισμό.

Δίνουμε μαζί ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ σε όλα εκείνα που κάποιοι ονομάζουν ασήμαντα αλλά για εσάς είναι προτεραιότητα.

Για τους συμπολίτες με ειδικές αρετές που ωστόσο έχουν κινητικά προβλήματα.

Αποφασίζουμε μαζί να δώσουμε ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ και να δημιουργήσουμε έναν Δήμο χωρίς εμπόδια.

Έναν Δήμο προσβάσιμο σε όλους.

Έναν Δήμο που η βόλτα στο παραλιακό μέτωπο για τους συμπολίτες μας που κινούνται με αμαξίδιο δεν θα αποτελεί οδύσσεια αλλά καθημερινή απόλαυση.

Για τους τετράποδους φίλους μας αποφασίζουμε να δώσουμε μαζί ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ στο ζήτημα των αδεσπότων ζώων.

Αναπτύσσουμε μαζί τη ζωοφιλική μας συνείδηση, τοποθετούμε σε κεντρικά σημεία της πόλης ειδικά σκευάσματα για τοποθέτηση φαγητού και νερού, στειρώνουμε τα θηλυκά ζώα, δημιουργούμε σε συνεργασία με τους συλλόγους μας και τους όμορους δήμους διαδημοτικό κυνοκομείο.

Για τους ηλικιωμένους έφηβους της πόλης μας

Φροντίζουμε μαζί όσους μας φρόντισαν δίνοντας ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ στα ζητήματα της τρίτης ηλικίας.

Εξωραίζουμε τα ΚΑΠΗ μας και ιδρύουμε νέα σε ιδιόκτητα κτήρια, παρέχουμε δωρεάν σνακ και ρόφημα εντός των ΚΑΠΗ, διοργανώνουμε συμβουλευτικές ημερίδες, προωθούμε την δωρεάν πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εντός των Κέντρων και ενισχύουμε το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.

Στο γυάλινο ψηφιακό κόσμο μειώνουμε τις ουρές.

Δίνουμε μαζί ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Περνάμε μαζί στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Εκπαιδεύουμε κατάλληλα τους υπαλλήλους μας, χρησιμοποιούμε τη νέα τεχνολογία προκειμένου να μειωθεί σημαντικά η γραφειοκρατία.

Για ένα βιώσιμο μέλλον.

Επενδύουμε μαζί και δίνουμε ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ στην καθαριότητα και στο πράσινο.

Προωθούμε το θεσμό οδοκαθαριστής της γειτονιάς, εκσυγχρονίζουμε τον εξοπλισμό μας, επενδύουμε στο προσωπικό μας, επαναπροσδιορίζουμε τον προγραμματισμό συγκομιδής απορριμμάτων, προωθούμε την υπογειοποίηση κάδων, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση.

Για την θαλπωρή στους μικρούς δημότες μας.

Δίνουμε ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ στην παιδεία.

Κανένα παιδί δε θα μένει εκτός των παιδικών σταθμών.

Παρέχουμε κίνητρα και ενίσχυση στις πολύτεκνες οικογένειες, δημιουργούμε σχολή γονέων, στεκόμαστε στο πλευρό των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας που σπουδάζουν,επιβραβεύουμε την αριστεία.

Καμαρώνουμε τα παιδιά μας.

Φίλες και φίλοι

Στις 26 Μαΐου επιλέγουμε για το αύριο του τόπου μας.

Καμία αλλαγή δεν μπορεί να γίνει στο όνομα των πολιτών, χωρίς την συμμετοχή των ίδιων των πολιτών.

Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά της δικιάς μας αντίληψης για τον δήμο.

Η αλλαγή στο δήμο θα έρθει, όταν αξιοποιήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό αυτού του τόπου.

Αυτές οι ζωντανές δυνάμεις υπάρχουν και το βλέπω και σήμερα εδώ, το διακρίνω στα πρόσωπα σας.

Υπάρχουν στην ανάγκη για προσφορά.

Στην ανάγκη να επικοινωνήσουν, να συναντηθούν.

Στην ανάγκη να διαβουλευτούν και να εισακουστούν.

Αυτές τις δυνάμεις θέλουμε να ενεργοποιήσουμε.

Και μέσα από μια τέτοια σχέση που θα αναδείξει όλα τα διαθέσιμα αποθέματα πείσματος, ενέργειας και καινοτομίας,θα μπορέσει η πόλη μας να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσει.

Θέλουμε ενεργούς πολίτες.

Όχι μόνο για τη νίκη στις εκλογές του Μαϊου, αλλά για την προσπάθεια που θα χρειαστεί από εκεί και πέρα για να αλλάξουμε τα πράγματα στο τόπο μας.

Στην προσπάθεια μας βασικούς συνεργάτες θα έχουμε τους υπαλλήλους και το εργατοτεχνικό προσωπικό Δήμου μας.

Για αυτό και θα υπερασπιστούμε όλα τα δικαιώματά των υπαλλήλων και κυρίως θα διασφαλίσουμε με όσες θεσμικές παρεμβάσεις χρειάζονται την απόλυτη ανεξαρτησία τους στην άσκηση των καθηκόντων τους και την απόλυτη ασφάλεια την οποία χρειάζονται.

Για εμάς δεν υπάρχουν δικοί μας και μη δικοί μας, αρεστοί και μη αρεστοί, αλλά μόνο συνεργάτες που θέλουμε να μας κάνουν καλύτερους στην άσκηση της Διοίκησης.

Ο αγώνας και η προσπάθειά μας, δεν είναι ατομική.

Είναι βαθειά συλλογική.

Δεν θα μπορούσαμε να ακούσουμε εσάς, χωρίς τους ανθρώπους που πίστεψαν και συστρατεύτηκαν μαζί μας.

Και στο σημείο αυτό, λίγο πριν σας παρουσιάσω τους συνυποψήφιους συμβούλους μας θα ήθελα να σας ενημερώσω για το πρόγραμμα μας μέχρι τις εκλογές.

Από αύριο ξεκινά μια πορεία συγκέντρωσης των απόψεων σας για τα μικρά και μεγάλα έργα που σας απασχολούν για τα έργα που θέλετε για την περιοχή σας και για την Χαλκίδα ως σύνολο.

Οι υποψήφιοι σύμβουλοι μας τις επόμενες ημέρες θα έρθουν κοντά σας ώστε να συγκεντρώσουμε όλες τις σκέψεις σας που θα μπουν σε δημόσια διαβούλευση τις προσεχείς ημέρες.

Η κοινωνική συμφωνία που προκύπτει από την διαρκή σχέση μαζί σας θα επισφραγιστεί από την διαβούλευση αυτή.

Η αποψινή βραδιά νίκης όμως είναι δικιά σας. Ελάτε να γνωρίσουμε μαζί απόψε την ομάδας μας

Να γνωρίσουμε μαζί απόψε τα μέλη του κινήματος μας που εσείς επιλέξατε.

Αυτό τον αγώνα τον δίνουμε μαζί

Με την ευχή της μάνας μου και της δική σας μάνας, την συμπαράσταση της οικογένειας μου και των δικών σας οικογενειών, την αμέριστη συμπαράσταση τη δική σας και τη βοήθεια της Παναγιάς η νίκη είναι δεδομένη.

Σας Ευχαριστώ

Εσείς θέλετε

Εμείς μπορούμε

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα