Μ. Σουλτς: Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα είναι κυβέρνηση αρνήσεων

Μ. Σουλτς: Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν θα είναι κυβέρνηση αρνήσεων

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε στην "Κοριέρε Ντέλα Σέρα" πως η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα δεν θα είναι μια κυβέρνηση αρνήσεων.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Κοριέρε Ντέλα Σέρα" ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς δήωσε πως "Εκείνη του Τσίπρα δεν θα είναι κυβέρνηση των αρνήσεων".

"Εμπιστεύομαι τον Τσίπρα, είναι ρεαλιστής και θα διαπραγματευθούμε χωρίς να υπάρξουν εκβιασμοί" είναι ο τίτλος της συνέντευξης.

"Ο Τσίπρας ξέρει καλά ότι πρέπει να υπάρξουν συμβιβασμοί με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα και με τους εταίρους στην ευρωζώνη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση" προσθέτει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, σύμφωνα με τον οποίο "οι κίνδυνοι αστάθειας, σήμερα, είναι πολύ πιο περιορισμένοι από ό,τι το 2009".

Σύμφωνα με τον κ. Σούλτς, "η πρωτοβουλία τώρα, θα πρέπει να ληφθεί από τη νέα ελληνική κυβέρνηση". Όπως προσθέτει, "είναι σαφές ότι θα πρέπει να υπάρξει μια συνολική συζήτηση. Μια διαπραγμάτευση η οποία να βασιστεί σε αίσθημα ευθύνης και ρεαλισμό, όχι σε κατηγορίες, εκβιασμούς και τελεσίγραφα".

"Θεωρώ ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από χρόνια απόλυτης λιτότητας, ζούμε μια νέα φάση. Πολλοί κατανοούν πλέον, ότι η δημοσιονομική πειθαρχία χωρίς επενδύσεις και διαρθρωτικές αλλαγές, δεν μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη. Τα προγράμματα Ντράγκι και Γιούνκερ εντάσσονται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, το οποίο θέτει και πάλι την ανάπτυξη στο επίκεντρο της διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης" υπογραμμίζει ο Μάρτιν Σουλτς.

Τέλος, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου δηλώνει βέβαιος ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το ευρώ, χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «πραγματιστή και χαρισματικό πολιτικό» και τονίζει πως "η Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, από κοινού, πρέπει να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του ελληνικού δημόσιου χρέους".

(Πηγή: ΑΠΕ)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλευτικές εκλογές 2015, ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Κυβέρνηση
SHARE:

24Media Network