Μ. Σπυράκη: Ο Σκουρλέτης μας θύμισε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ το ευρώ δεν είναι φετίχ

Μ. Σπυράκη: Ο Σκουρλέτης μας θύμισε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ το ευρώ δεν είναι φετίχ
Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές, από τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά την Μεγ. Τρίτη 15 Απριλίου 2014. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Ευρωκίνηση

Στην πρώτη της επίσημη δήλωση ως εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, η Μαρία Σπυράκη επιτίθεται στο στέλεχος της Κουμουνδούρου για όσα ανέφερε σε τηλεοπτική τους συζήτηση

Η Μαρία Σπυράκη, στην πρώτη της επίσημη ανακοίνωση από το πόστο του εκπροσώπου τύπου, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τον Πάνο Σκουρλέτη, τον οποίο κατηγόρησε πως κάλυψε τον κ. Τόλιο που όπως είπε, είχε κάνει λόγο για επιλογή εσωτερικού δανεισμού από μια κυβέρνηση της αριστεράς. Επιπλέον, η κα. Σπυράκη σημείωσε πως από τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, “μας θύμισε ότι το ευρώ για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φετίχ.”

Την ανακοίνωση της εκπροσώπου τύπου της ΝΔ συνόδευε και το σχετικό βίντεο.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της Μαρίας Σπυράκη:

Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Ευρωβουλευτής κα  Μαρία Σπυράκη, σχολιάζοντας τη θέση του Π. Σκουρλέτη για το ευρώ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Ο κ. Σκουρλέτης, αφού κάλυψε απολύτως τον κ. Τόλιο, που αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει σε εσωτερικό δανεισμό, χρησιμοποιώντας τις καταθέσεις των Ελλήνων, ακόμα και των μικρο-καταθετών, δεν άντεξε και σε μια κρίση ειλικρίνειας, μας θύμισε όλους ότι το ευρώ για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι φετίχ. Το επιβεβαιώνει άλλωστε ο παρακάτω κατά λέξη διάλογος στο MEGA:

«ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επειδή το 2015 δεν είναι 2012, μέσα στο ευρώ με κάθε κόστος;

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Κοιτάχτε να δείτε, με κάθε κόστος τι μπορεί να σημαίνει και που. Το θέμα δεν είναι μέσα ή έξω από το ευρώ…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η ερώτησή μου είναι πολύ συγκεκριμένη.

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: Το πρόβλημα ξέρετε ποιο είναι; Το πρόβλημα δεν είναι το ευρώ, αλλά τι κυρίαρχες πολιτικές υπάρχουν εντός της Ευρωζώνης. Οι ακραίες νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές. Εμείς αυτές θέλουμε να αλλάξουμε. Αν κινδυνεύει από κάποιον το ευρώ ξέρετε ποιος είναι; Από τον ίδιο τον εαυτό του».

Τώρα, πια, όλοι ξέρουν».

Σκουρλέτης: Δεν με απασχολεί η συζήτηση περί φετίχ

Άμεση ήταν η απάντηση από την Κουμουνδούρου, με τον ίδιο τον Πάνο Σκουρλέτη να επισημαίνει πως “δεν περιμένει από την κ. Σπυράκη και τη ΝΔ του κ. Σαμαρά να αντιληφθούν ποια είναι τα μεγάλα προβλήματα της σημερινής Ευρώπης. Άλλωστε η ΝΔ έχει διαλέξει ως βασικό σύμμαχο της στην Ευρώπη την κ. Μερκελ και έχει ταυτιστεί με τις ακραίες μνημονιακές πολιτικές που υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον της Ε.Ε”.

Σε ό, τι αφορά στο θέμα του ευρώ απάντησε: “Θέλω επίσης να επισημάνω πως δεν με απασχολεί η συζήτηση περί “φετίχ “.” και πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας: “Περιμένω σε κάθε περίπτωση μια απάντηση από την κ. Σπυράκη στο ερώτημά μου, αν συμφωνεί με τις απόψεις του συναδέλφου της κ. Κύρτσου για την ανάγκη μείωσης ακόμη περισσότερο των συντάξεων”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα