Μητσοτάκης: Ας σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να μας κουνά το δάχτυλο στο μεταναστευτικό

Μητσοτάκης:  Ας σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να μας κουνά το δάχτυλο στο μεταναστευτικό
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης DIMITRIS PAPAMITSOS

Με αφορμή το ναυάγιο στην Πύλο, τα ελληνοτουρκικά και τη Ροδόπη, ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζει την επιχείρηση συσπείρωσης της δεξιάς βάσης.

Το χαρτί του μεταναστευτικού και της Τουρκίας έπαιξε εκ νέου κατά την ομιλία του στα Ιωάννινα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συσπειρώσει το δεξιό ακροατήριο στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Ας μη μας κουνά το δάχτυλο ο ΣΥΡΙΖΑ και ας σταματήσουν επιτέλους να στοχοποιούν το Λιμενικό. Υπεύθυνοι για την τραγωδία στην Πύλο ήταν οι διακινητές, όχι το Λιμενικό που στο κάτω κάτω προσπάθησε να σώσει όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούσε”, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης. Κατηγόρησε επίσης το ΣΥΡΙΖΑ ότι σε κάθε ευκαιρία διασύρει συστηματικά τη χώρα στο εξωτερικό. Έσπευσε δε να σχολιάσει τις σημερινές δηλώσεις του πρώην υπουργού Νίκου Μουζάλα πως εάν πέσει ο φράχτης στον Έβρο θα χαρεί όπως χάρηκε όταν έπεσε το τείχος στο Βερολίνο, λέγοντας: “Ο φράχτης στον Έβρο δεν πρόκειται να πέσει, γιατί η επόμενη κυβέρνηση θα είναι κυβέρνηση της ΝΔ.”

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι πρέπει “να γνωρίζει η Τουρκία ότι μία σειρά από θέματα η Ελλάδα δεν τα συζητά. Δεν συζητάμε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εθνική κυριαρχία. Δεν συζητάμε με την Τουρκία ζητήματα που αφορούν στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης”.

Επιτέθηκε εκ νέου στο ΣΥΡΙΖΑ για τη Ροδόπη, σχολιάζοντας ότι οι βουλευτές Οζγκιούρ και Ζεϊμπέκ δεν έχουν ακόμη δηλώσει ότι θέλουν να εκπροσωπούν τη μουσουλμανική και όχι “τουρκική” μειονότητα. “Είναι τόσο απλό. Εσείς αναρωτηθείτε γιατί δεν το κάνουν”, είπε στους συγκεντρωθέντες οπαδούς της ΝΔ.

Εμείς δεν χρειαζόμαστε να γεμίσουμε χάρτινες αφίσες όλα τα Γιάννενα για να μαζέψουμε κόσμο”, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, σχολιάζοντας το γεγονός ότι παράλληλα είχε ομιλία στην πόλη και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Όταν οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες πάντως, τους είπε: “Δε χρειάζεται καμία αποδοκιμασία, η μεγαλύτερη αποδοκιμασία είναι η κάλπη. Τα είπαν όλα οι Έλληνες πολίτες, δίνοντας μας διπλάσιο σκορ από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ”.

Ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι στις δεύτερες εκλογές οι πολίτες θα δώσουν ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας στη ΝΔ. “Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη”, τόνισε όμως, επαναλαμβάνοντας ότι το πρωί της 25ης Ιουνίου οι κάλπες θα είναι άδειες. Υπενθύμισε δε ότι εάν δεν υπήρχε η απλή αναλογική “θα είχε η χώρα ήδη σταθερή κυβέρνηση, θα ήμουν ήδη πρωθυπουργός και θα είχαμε ξεκινήσει ήδη να λύνουμε τα προβλήματα της χώρας”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως: ‘”Οταν σας λέω ότι θα πάμε το μέσο μισθό στα 1.500 ευρώ, ξέρουμε πως θα το κάνουμε πράξη, όχι με ντιρεκτίβες και υπουργικές αποφάσεις, αλλά προσελκύοντας επενδύσεις και μειώνοντας την ανεργία“. Δήλωσε επίσης ότι θα δώσει νέες αυξήσεις στις συντάξεις και θα στηρίξει τους συνταξιούχους που επηρεάζονται απο την προσωπική διαφορά.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε επίσης ότι: “Το μεγαλύτερο ψέμα που διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στην απελπισία του είναι ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε το ΕΣΥ“. Επικαλέστηκε ότι την τελευταία τετραετία εγκρίθηκαν πάνω από 200 σύγχρονες θεραπείες του καρκίνου με νέα και ακριβά φάρμακα και υποσχέθηκε ότι “με κυβέρνηση της ΝΔ κανένας καρκινοπαθής δεν πρόκειται να στερηθεί ποτέ κανένα φάρμακο, όσο ακριβό και εάν είναι, εάν αυτη είναι η γνώμη του γιατρού του”.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα