Μητσοτάκης: Στην προεκλογική περίοδο χωρίς πανηγυρισμούς και σεβόμενοι όσους δεν μας ψήφισαν 

Μητσοτάκης: Στην προεκλογική περίοδο χωρίς πανηγυρισμούς και σεβόμενοι όσους δεν μας ψήφισαν 

“Αποδείξαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε τις δυνάμεις των άκρων και του λαϊκισμού” δήλωσε στη Σύνοδο του ΕΛΚ ο πρόεδρος της ΝΔ. Θα δουλέψουμε σκληρά για να πείσουμε όσο περισσότερους Έλληνες τόνισε

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, την αντίδραση των αγορών και τη στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας εν όψει εθνικών εκλογών σχολίασε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, στέλνοντας αυστηρό μήνυμα σε όλα τα γαλάζια στελέχη να αφήσουν τους πανηγυρισμούς και να σέβονται τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε αφενός μήνυμα αισιοδοξίας για νίκη στις εθνικές εκλογές, εκτιμώντας ότι οι ευρωκάλπες απέδειξαν ότι μπορεί να νικηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου μήνυμα ότι χρειάζεται συνέχιση της ίδιας στρατηγικής ώστε η αξιωματική αντιπολίτευση να πείσει όσο περισσότερους πολίτες.

“Την Κυριακή η Ελλάδα έκανε το πρώτο σημαντικό βήμα για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή. Και αποδείξαμε ότι μπορούμε να νικήσουμε τις δυνάμεις των άκρων και του λαϊκισμού, εστιάζοντας στα ζητήματα που απασχολούν περισσότερο τους Έλληνες: πώς θα προσελκύσουμε επενδύσεις, πως θα δημιουργήσουμε δουλειές, πως θα μειώσουμε τους φόρους, πως θα αισθάνονται ξανά ασφαλείς στις γειτονιές τους. Καθώς οδεύουμε προς τις εθνικές εκλογές, θα εργαστούμε σκληρά ώστε να πείσουμε τους Έλληνες ότι αξίζουμε την εμπιστοσύνη της” είπε ο κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αλλάξουμε τη στρατηγική μας. Μετά από 4 πολύ δύσκολα χρόνια, οι Έλληνες δικαιούνται την αλήθεια, αξίζουν ρεαλιστικών λύσεων για να βελτιώσουν τη ζωή τους. Και είμαι σίγουρος ότι εμείς στη ΝΔ θα μπορέσουμε να τις δώσουμε”.

Ερωτηθείς σχετικά με την αντίδραση των αγορών στις εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε ότι “οι αγορές αναζητούν πολιτική σταθερότητα” και πως οι πολίτες εντός και εκτός Ελλάδος γνωρίζουν ότι η πρώτη προτεραιότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να αναπτυχθεί η οικονομία. “Έχουμε παρουσιάσει το σχέδιο μας για την προσέλκυση επενδύσεων, για το πως θα κάνουμε την Ελλάδα μία χώρα φιλική για τις επενδύσεις. Έχουμε θέσει ως στόχο να επιτύχουμε ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 4% και γνωρίζουμε πως θα τον πετύχουμε” δήλωσε και κατέληξε: “Εισερχόμαστε στην προεκλογική περίοδο έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας αλλά χωρίς πανηγυρισμούς και σεβόμενοι τους πολίτες που δεν μας ψήφισαν, θα δουλέψουμε πολύ σκληρά ώστε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες ότι αξίζουμε τη στήριξης τους”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα