Νάντια Αλεξίου: “Οι Έλληνες δημοσιογράφοι αποχωρήσαμε στο εγέρθητι του Μιχαλολιάκου”

Νάντια Αλεξίου: “Οι Έλληνες δημοσιογράφοι αποχωρήσαμε στο εγέρθητι του Μιχαλολιάκου”

Διαβάστε τι λεει στο NEWS 247, η δημοσιογράφος που αντέδρασε στο "εγέρθητι" του Μιχαλολιάκου του αντιμίλησε και αποχώρησε (vid)

Η Νάντια Αλέξίου είναι χρόνια δημοσιογράφος και ασχολείται με το αστυνομικό ρεπορτάζ. Χθες, καλύπτοντας όπως και πολλοί συνάδελφοι κλήθηκε να καλύψει τη προγραμματισμένοι συνέντευξη τύπου του γ.γ της “Χρυσής Αυγής” Νίκου Μιχαλολιάκου  στα γραφεία του κόμματος. 
 

Όπως  αναφέρει μιλώντας στο NEWS 247, ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, έγινε το γνωστό επεισόδιο με την απαίτηση της συνοδείας  του κ. Μιχαλολιάκου να σηκωθούν όλοι οι δημοσιογράφοι σε ένδειξη σεβασμού.

Όπως μας είπε, όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι, αποχώρησαν και παράμειναν οι ανταποκριτές ξένου τύπου και κάποιοι εικονολήπτες και φωτογράφοι.

Μάλιστα η ίδια δεν δίστασε να ζητήσει να μάθει από τον κ. Μιχαλολιάκο  αν είναι εν γνώση του, η απαίτηση της συνοδείας του να σηκωθούν οι δημοσιογράφοι όρθιοι, κάτι που επιβεβαίωσε και ο ίδιος λέγοντας ότι το απαιτεί ως ένδειξη σεβασμού σε αρχηγό κόμματος.

Όπως δήλωσε στο NEWS 247: “Είμαι δημοσιογράφος και δεν ξεκίνησα χθες να κάνω ρεπορτάζ . Άνθρωποι που μου έδειξαν τα πρώτα βήματα στο χώρο,  οι δάσκαλοι μου στην δημοσιογραφία -γιατί δεν προέρχομαι από δημοσιογραφική οικογένεια- μου έμαθαν ότι η δουλειά του δημοσιογράφου είναι να καταγράφει τα γεγονότα,  τα οποία καλείται να καλύψει δημοσιογραφικά και να τα μεταδίδει  χωρίς προσωπικές τοποθετήσεις

Ο καθένα βγάζει τα συμπεράσματα του από αυτό που αντιλαμβάνεται. Θεώρησα όπως και οι υπόλοιποι δημοσιογράφοι που αποχωρίσαμε χθες από τη συνέντευξη του του .Γ  της “Χρυσής Αυγής” ότι το “Σηκωθείτε όλοι όρθιοι” και το “Εγέρθητι” μας προσέβαλλαν ως ανθρώπους ως προσωπικότητες και ως δημοσιογράφους.

Η συμπεριφορά δε ατόμου που αρχίζει να τραβάει συναδέλφους από τα μανίκια για να τους σηκώσει από την καρέκλα για μένα είναι αχαρακτήριστη και αυτός ήταν και ο λόγος που δεν μπορούσε να μείνει κανένας από μας στο χώρο της συνέντευξης τύπου που οριοθετήθηκε με κόκκινες γραμμές . Ποιοι θα βγουν και ποιοι θα σηκωθούν όρθιοι και θα  παρακολουθήσουν μια συνέντευξη πολιτικού κόμματος.

Εγώ ποτέ δεν έκρυψα την ταυτότητα μου. Ότι μεταδίδω πάντα φέρει την υπογραφή είτε αυτά που λέω αρέσουν σε κάποιους είτε βρίσκουν αντίθετους κάποιους άλλους. Ο σεβασμός δεν επιβάλλεται αλλά εμπνέεται. Αρεστοί δεν μπορούμε να είμαστε σε όλους τα συμπεράσματα είναι προσωπικά και εγώ καταθέτω την προσωπική μου εμπειρία.”

Στο συμβάν αναφέρθηκε και στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter

Αναμένεται να εκδοθεί και ανακοίνωση από την ΕΣΗΕΑ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα