Ντόρα Μπακογιάννη στο NEWS 247: “Απόλυτη κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών”

Ντόρα Μπακογιάννη στο NEWS 247: “Απόλυτη κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών”

Διαβάστε τι δήλωσε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Live Video Chat του NEWS 247 για τα κρίσιμα θέματα της λαθρομετανάστευσης, της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων και το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου

Λίγες μόλις ημέρες πριν τις κρίσιμες εκλογές της 6ης Μαΐου, το NEWS 247 καλύπτει τις πολιτικές εξελίξεις με νηφαλιότητα και απώτερο στόχο, την ενημέρωση των ψηφοφόρων για τις θέσεις των κομμάτων.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το NEWS 247 ανοίγει την επικοινωνία , έχοντας απευθύνει πρόσκληση προς όλα τα κόμματα, να συμμετάσχουν σε live συνέντευξη, όπου θα κληθούν να απαντήσουν σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων του μέσου και αναγνωστών.

Ακόμη, το NEWS 247 σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό πώς εξελίσσεται η προεκλογική διαδικασία, με συνεχή ενημέρωση μέσω της νέας Live blogging πλατφόρμας του.

Πρώτη τον “χορό” των live συνεντεύξεων άνοιξε την Παρασκευή η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας παρουσίασε μέρος των προτάσεων του κόμματός της, ενώ απάντησε και για τα θέματα της “επικαιρότητας”, όπως το “καυτό” ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου.

“Και βέβαια υπάρχει κίνδυνος εξόδου από την Ευρωζώνη”

Η κα Μπακογιάννη ερωτηθείσα, για το εάν υπάρχει ακόμη κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, υποστήριξε, πως πράγματι η χώρα μας δεν έχει ξεπεράσει ακόμη τον κίνδυνο.

“Ναι, το πιστεύω, για πρώτη φορά εμείς οι Έλληνες καλούμαστε να κάνουμε την τελική μας επιλογή. Να δώσουμε μία μάχη δύσκολη και να μείνουμε στην Ευρωζώνη, ή να γυρίσουμε στον δύσκολο δρόμο της δραχμής. Γιατί αν δεν μας δώσουν τα δάνεια, θα αναγκαστούμε να κόψουμε νόμισμα, άρα θα βγούμε μόνοι μας από τη δραχμή. Είναι τρελό, μονομερώς να κηρύξεις στάση πληρωμών, να πεις δεν μπορώ να πληρώσω και να συνεχίσει ο άλλος να σου δανείζει. Κάποια στιγμή, οι πολιτικοί αρχηγοί θα κληθούν να απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα”.

“Πώς θα βρει ο Τσίπρας τα χρήματα;”

Όσον αφορά στο πολυαναμενόμενο ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, υποστήριξε, ότι “δεν έγινε γιατί οι μεν δυο, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, φοβούνται τον διάλογο και οι άλλοι εφτά έχουν μόνο καταγγελτικό λόγο χωρίς το δια ταύτα”.

Αναφορικά με την πρόσκληση μετεκλογικής συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ στους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου, υπογράμμισε ότι “δεν μπορείς να λες ότι ‘ο σκοπός αγιάζει τα μέσα’ κι εσύ ο ΣΥΡΙΖΑ να λες ότι μπορείς να συνεργαστείς μαζί τους. Σε ποια θέματα θα συνεργαστούν, με τόσο διαφορετικές θέσεις; Θα συνεργαστούν για μετανάστες;”

“Πώς θα βρει ο κ. Τσίπρας τα χρήματα, για να καλύψει τις βασικές ανάγκες της χώρας; Από την απόλυτη εξαθλίωση του ελληνικού λαού; Πώς θα τα βρει; Τα λέει για να κάνει το κομμάτι του ο κ. Τσίπρας; Ποιος θα φέρει τις δουλειές στα νέα παιδιά σήμερα; Ο κ. Τσίπρας, που κατεβαίνει κάθε φορά και σπάει τα μάρμαρα του Παρθενώνα;”, διερωτήθηκε.

“Μείωση της φορολογίας κι όχι των μισθών”

Κληθείσα να παρουσιάσει τις προτάσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας για το φορολογικό σύστημα, υπογράμμισε ότι αυτό που χρειάζεται, είναι μείωση της φορολογίας και όχι μείωση των μισθών.

“Έλεγα στον κ. Παπακωνσταντίνου ότι το 45% φορολογία στις επιχειρήσεις, θα διώξει τις επιχειρήσεις από την Ελλάδα. Αν αναλογιστούμε ότι το κράτος δεν πληρώνει στις επιχειρήσεις αυτά που χρωστάει, κλείνουν οι επιχειρήσεις”, είπε, σημειώνοντας πως πολλές μικρές επιχειρήσεις, θέλουν να κλείσουν αλλά δεν μπορούν λόγω χρεών.

“Αυτός ο φαύλος κύκλος πρέπει να σπάσει και αυτό θα γίνει με ρευστότητα. “Άρα, πρέπει να αποπληρώσουμε τα χρέη και όχι να μειώσουμε τους μισθούς. Αν η λύση ήταν αυτή, η Βουλγαρία θα ήταν παράδεισος”.

“Δεν μπορώ να δώσω απάντηση σήμερα για τον χαμηλοσυνταξιούχο, γιατί δεν βλέπω χρήματα στα Ταμεία, που αυτή τη στιγμή να δείχνουν ότι μπορούν να γίνουν αλλαγές. Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να μπουν νέοι στις δουλειές. Το να λέμε, ότι θα πολλαπλασιάσουμε τα χρήματα στα ταμεία, είναι απλά ψέματα. Πώς λοιπόν, θα βγεις να πεις ότι θα αυξήσεις τις συντάξεις; Όμως μπορώ να πω, ότι μπορούμε να αυξήσουμε τις δουλειές”.

“Εγώ δεν είμαι Μάνος”

Αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις, τάχθηκε σαφώς υπέρ αυτών και μάλιστα σχολιάζοντας το ρωσικό ενδιαφέρον για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, είπε: “Ελάτε, πάρτε την. Πάρτε και τους υπαλλήλους και κάντε την καλά”.

“Το κράτος δεν μπορεί να ξαναδώσει θέσεις εργασίας, θα δώσει ελάχιστες από εδώ και πέρα. Και πρέπει να αναβιώσει ο ιδιωτικός τομέας και να ξέρει ο επενδυτής, με τι έχει να κάνει. Σήμερα, το φορολογικό σύστημα αλλάζει κάθε μήνα. Η λύση για την προστασία των μισθών, είναι να αναβιώσει ο ιδιωτικός τομέας”.

“Εγώ δεν είμαι Μάνος. Δεν μπορείς να βγαίνεις και να λες για τόσες χιλιάδες απολύσεις. Αυτό που λέω, είναι ότι το κράτος πρέπει να ξαναχτιστεί. Χρειάζεσαι ανθρώπους στα νοσοκομεία, στην παιδεία, στην ασφάλεια, σίγουρα περισσότερους. Αυτό που σίγουρα δεν χρειάζεται, είναι να κάνει τον επιχειρηματία το κράτος κι όπου τον έκανε, έκανε σκάνδαλα κι έβαλε τον Έλληνα φορολογούμενο να πληρώνει”, είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας:

“Αυτό που λέω, είναι όποιος πιάνεται με φακελάκι είτε γιατρός είναι είτε δημόσιος υπάλληλος, να φεύγει από το δημόσιο και αν βρει το δίκιο του, ας ξανάρθει”.

“Υπάρχουν άνθρωποι που δεν ξέρουν τι είναι η Χρυσή Αυγή”

Όσον αφορά το θέμα των μεταναστών, η κα Μπακογιάννη, είπε:

“Τα σύνορα τα ελληνικά θέλουν περισσότερη στήριξη. Η Frontex ήταν ανεπαρκής, έκανε απλή καταγραφή. Είναι αναγκαία τα κέντρα υποδοχής μεταναστών. Είναι μια αντίληψη, ότι πρέπει να έχουν μία ανθρώπινη μεταχείριση αυτοί οι άνθρωποι και από εκεί και πέρα να καταγράφονται και να τους παρέχεται υγειονομική περίθαλψη. Και μετά να υπάρχει επαναπατρισμός. Αλλά τι θα πει γι’ αυτό η Χρυσή Αυγή;”, διερωτήθηκε.

Ειδικά ως προς την Χρυσή Αυγή και τα μέχρι πρότινος δημοσιευθέντα δημοσκοπικά ποσοστά της, είπε ότι η καταγραφή των δηλώσεων για τη Χρυσή Αυγή, απλώς καταγράφουν μία οργή.

“Υπάρχουν άνθρωποι, που πιστεύω ότι δεν ξέρουν τι σημαίνει Χρυσή Αυγή, η οποία μπήκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, όπου όμως, εκτός από έναν ναζιστικό χαιρετισμό, δεν έχουν προσφέρει τίποτα”.

“Η δημοκρατία δεν είναι ποτέ ένα κεκτημένο αγαθό, αλλά ένα λουλούδι, που θέλει συνεχώς πότισμα. Άρα αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να προκαλέσουν μόνο αναταραχή”, πρόσθεσε.

Ακόμη, όπως είπε, τα μέλη της Χρυσής Αυγής χρησιμοποίησαν τους κατοίκους της περιοχής του Αγίου Παντελεήμονα και των άλλων περιοχών του κέντρου για την εξυπηρέτηση των σκοπών τους.

“Εάν δεν υπάρξει σχέδιο οργανωμένο, το πρόβλημα δεν θα λυθεί και η Αθήνα δικαιούται να βρει ξανά το πρόσωπό της”, είπε χαρακτηριστικά.

“Απόλυτη κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών”

Κληθείσα να σχολιάσει τις εξελίξεις γύρω από τη σύλληψη του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, η κα Μπακογιάννη υποστήριξε, ότι χρειάζεται “απόλυτη κατάργηση του νόμου και να πηγαίνει ο υπουργός στη Δικαιοσύνη”.

“Ανήκω στην κατηγορία που καταψήφισαν τον νόμο περί ευθύνης υπουργών και το έκανα συνειδητά, απλώς τότε ο Καραμανλής δεν με διέγραψε. Αν είσαι λαμόγιο δεν αποκαλύπτεσαι κι αν είσαι αθώος, δεν αποδεικνύεται η αθωότητά σου και μένει η λάσπη. Και οι δύο πρέπει να πηγαίνουν ενώπιον της Δικαιοσύνης”, σημείωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα