Όθων Ηλιόπουλος: Ο κ. Πλεύρης ξεχνάει να μας πει για την 1η θέση στην Ευρωπαϊκή λίστα θανάτων

Όθων Ηλιόπουλος: Ο κ. Πλεύρης ξεχνάει να μας πει για την 1η θέση στην Ευρωπαϊκή λίστα θανάτων
Όθων Ηλιόπουλος intime news

Απάντηση στο υπουργείο Υγείας έδωσε ο Όθων Ηλιόπουλος παραθέτοντας στοιχεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα. "Χρειάζονται δύο για να χορέψεις τανγκό" σχολιάζει σχετικά με τα περί "σοβαρότητας".

Διαμάχη έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον επικεφαλής του Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητή του Χάρβαρντ Όθωνα Ηλιόπουλο και το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με τα ποσοστά εμβολιασμού κατά του κορονοϊού.

Με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Όθωνας Ηλιόπουλος απαντά στο υπουργείο Υγείας παραθέτοντας τα στοιχεία των εμβολιασμών και ρωτά τον υπουργό, αν αγνοεί την πραγματικότητα ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.

Όπως επισημαίνει, το ποσοστό του εμβολιασμένου πληθυσμού στην Ελλάδα που είναι στο 73% “αντιστοιχεί στο σήμερα που έχει λήξει η επιδημία, δηλαδή πολύ αργά”, ενώ ένα ειδική μνεία στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού στη Δυτική Αττική.

“Με κατηγόρησαν ότι αγνοώ τους αριθμούς. Μήπως το Υπουργείο αγνοεί την πραγματικότητα ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει;” διερωτάται ο κ. Ηλιόπουλος.

Η ανάρτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου

«Με εγκαλεί το Υπουργείο Υγείας, μετά την συμμετοχή μου στην συζήτηση του ΣΚΑΙ σήμερα το πρωί για την πρόνοια, να συμμετέχω στον προεκλογικό διάλογο με προσοχή και σοβαρότητα.

Όντως ο επίσημος διάλογος πρέπει να γίνεται με προσοχή και σοβαρότητα, αλλά όπως λέει μια χαρακτηριστική έκφραση χρειάζονται δύο για να χορέψεις τανγκό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που στήριξε και πρότεινε μέτρα κάθε μέρα για την πανδημία και για τον εμβολιασμό δυστυχώς δεν κυβερνούσε. Η ΝΔ κυβερνούσε και πρέπει να μας εξηγήσει τα παρακάτω.

1. Γιατί είχαμε τον χειρότερο στον κόσμο αριθμό θανάτων κατά κεφαλή μετά το Περού αφού ο εμβολισμός πήγε τόσο καλά και όλα καλά καμωμένα;

2. Γιατί δεν έπεισε η τιμωρία των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους και το ποσοστό έμεινε καθηλωμένο; Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τους ζητούσε να δώσουν κίνητρα;

3. Ας μιλήσουμε για το ποσοστό εμβολιασμού που βρήκε να σχολιάσει το υπουργείο. Το ποσοστό 73% στον συνολικό πληθυσμό αντιστοιχεί στο ….ΣΗΜΕΡΑ που έχει….λήξει η επιδημία. Δηλαδή ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ. Τις μέρες του δεύτερου και τρίτου κύματος το μεγαλύτερο κομμάτι του πληθυσμού στην Δ. Αττική ήταν καθηλωμένο στο 63% παρά τις απειλές της ΝΔ για πρόστιμα. Αυτή η περιοχή και άλλες περιοχές χαμηλού εμβολιασμού δημοσιευμένες αναλυτικά στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ λειτούργησαν σαν ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ διάδοσης. Ήταν η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ καλούσε την ΝΔ να πηγαίνει πόρτα με πόρτα για εμβολιασμό και να χρησιμοποιεί την αστυνομία για τα εμβόλια και κινητά συνεργεία για τεστ κορονοϊού όπως γινόταν σε πολλά κράτη με ποιο επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας.

4. Για να είναι ένας εμβολιασμός αποτελεσματικός πρέπει να είναι ομοιογενής και διάχυτος στον πληθυσμό. Ο εμβολιασμός δεν είναι μέσος όρος, είναι επιχειρησιακή παρέμβαση. Στην 12η θέση εμβολιασμού των χωρών της Ευρώπης ανήκει η Ελλάδα ΣΗΜΕΡΑ, μας λέει ο κύριος Πλεύρης (αλήθεια γιατί περηφανεύεται για αυτή την κατάταξη) και ξεχνάει να μας πει για την 1η θέση στην Ευρωπαϊκή λίστα θανάτων.

Με κατηγόρησαν ότι αγνοώ τους αριθμούς. Μήπως το Υπουργείο αγνοεί την πραγματικότητα ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει;»

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα