Τι χρειάζεστε για να ψηφίσετε - Παράταση λειτουργίας των γραφείων ταυτοτήτων

Εθνικές Εκλογές 2009,στιγμιότυπα απο εκλογικά τμήματα στην Αθήνα στην περιοχή του Παγκρατίου,Κυρικαή 4 Οκτωβρίου 2009 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Εθνικές Εκλογές 2009,στιγμιότυπα απο εκλογικά τμήματα στην Αθήνα στην περιοχή του Παγκρατίου,Κυρικαή 4 Οκτωβρίου 2009 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Διαβάστε αναλυτικά τι χρειάζεται να έχετε μαζί σας για να ψηφίσετε. Παράταση της λειτουργίας των γραφείων ταυτοτήτων στις Αστυνομικές υπηρεσίες

Με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου που προσκομίζουν οι ψηφοφόροι στην εφορευτική επιτροπή, γίνεται η αναγνώριση, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Αν πρόκειται για στρατιωτικούς και γι’ αυτούς που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας, η αναγνώρισή τους γίνεται με βάση τις στρατιωτικές ή άλλες υπηρεσιακές τους ταυτότητες.

Τα εκλογικά βιβλιάρια έχουν καταργηθεί και η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος γίνεται βάσει του ειδικού εκλογικού αριθμού, που είναι ατομικός και μοναδικός.

Μπορούμε επίσης να ψηφίσουμε με το Ατομικό Βιβλιάριο Υγείας, ή το δίπλωμα οδήγησης.

Παράταση της λειτουργίας των Γραφείων Ταυτοτήτων

Παρατείνεται με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. η λειτουργία των Γραφείων Ταυτοτήτων στις αστυνομικές υπηρεσίες, λόγω εκλογών, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Ειδικότερα, τα Γραφεία Ταυτοτήτων θα λειτουργούν και την Κυριακή (06.05.2012) από τις 07.00 έως τις 19.00.

Από την Αστυνομία ανακοινώθηκε ότι σε περιπτώσεις έκδοσης ή αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, θα εκδίδεται άμεσα αυτό, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση Δελτίων Ταυτότητας, από τα Γραφεία Ταυτοτήτων, μπορούν οι πολίτες να βρουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη - Δικαιολογητικά.

Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, επίσης, είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους Γραφείων Ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.

SHARE:

24Media Network