Πατούλης: “Τα Προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας αποτελούν την ταυτότητα της ιστορικής και εθνικής μας συνείδησης”

Πατούλης: “Τα Προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας αποτελούν την ταυτότητα της ιστορικής και εθνικής μας συνείδησης”
Ο Γιώργος Πατούλης Eurokinissi

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, συναντήθηκε με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας - Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το αίτημα για τη δημιουργία Μουσείου προσφυγικού ελληνισμού στον χώρο των "προσφυγικών".

Την ανάγκη να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις για το ιδιοκτησιακό των «προσφυγικών» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και να προχωρήσουν άμεσα όλες οι νόμιμες διαδικασίες για να μπορέσει ο συγκεκριμένος χώρος να αγκαλιάσει τα εκθέματα της πλούσιας ιστορικής κληρονομιάς των συμπατριωτών μας, τόνισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συναντήθηκε με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας (ΟΠΣΕ).

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της παράταξης “Νέα Αρχή για την Αττική “, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το αίτημα της ΟΠΣΕ για τη δημιουργία Μουσείου προσφυγικού ελληνισμού στον χώρο των «προσφυγικών». Ο κ. Πατούλης άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα του μεταφέρθηκαν, σχετικά με την πάγια διεκδίκηση της Ομοσπονδίας για την παραχώρηση τεσσάρων πολυκατοικιών από τις οχτώ των προσφυγικών, που βρίσκονται σήμερα στην ιδιοκτησία της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία διαχείρισης με την Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε., για τη δημιουργία του Μουσείου. Και δεσμεύθηκε «ως Νέα Αρχή για την Αττική ότι το Μουσείο θα γίνει και θα αποτελέσει τον άσβεστο φάρο της ελληνικής προσφυγιάς». «Είμαστε δίπλα στην Ομοσπονδία και όλα τα προσφυγικά σωματεία. Αφουγκραζόμαστε τα δίκαια αιτήματά τους και δεσμευόμαστε ότι θα πράξουμε το αυτονόητο ως νέα περιφερειακή διοίκηση της Αττικής, προωθώντας όλες τις διαδικασίες που απαιτούνται για τη λειτουργία Μουσείου προσφυγικού Ελληνισμού», τόνισε ο κ. Πατούλης.##Η ΟΠΣΕ, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, εκπροσωπεί 200 ενεργά σωματεία προσφύγων της ελληνικής επικράτειας με καταγωγή από Μικρά Ασία, Πόντο, Ανατολική Θράκη, Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο. Στη συνάντηση με τον κ. Πατούλη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιάννης Τριανταφυλλίδης, ο γενικός γραμματέας Δημήτριος Παντέλας, το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Απόστολος Δαγδελένης καθώς και η υποψήφια σύμβουλος Νοτίου Τομέα του Συνδυασμού «Νέα Αρχή για την Αττική» και ενεργό μέλος συλλόγων Κωνσταντινούπολης Μαίρη Ανανιάδου- Παγουρτζή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα