Πότε θα προκηρυχθούν οι εκλογές – Τα επόμενα βήματα Μητσοτάκη

Πότε θα προκηρυχθούν οι εκλογές – Τα επόμενα βήματα Μητσοτάκη
Βουλή ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/INTIME NEWS

Η Βουλή κλείνει αύριο, Μεγάλη Τετάρτη, λόγω Πάσχα και δεν θα ξανα ανοίξει, αφού θα προκηρυχθούν οι εκλογές της 21ης Μαϊου

Με την ψήφιση της νέας τροπολογίας- μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, η Βουλή ολοκληρώνει τις εργασίες της, καθώς κλείνει από αύριο Μεγάλη Τετάρτη, λόγω Πάσχα και δεν θα ανοίξει ξανά, αφού μετά τις 20 Απριλίου θα πρέπει να προκηρυχθούν οι εκλογές της 21ης Μαϊου. 

Υπενθυμίζεται ότι το Σύνταγμα προβλέπει πως από τη στιγμή της προκήρυξης οι κάλπες θα πρέπει να στηθούν εντός 31 ημερών και όχι σε λιγότερες από 21 ημέρες. Η χώρα βρίσκεται βεβαίως ατύπως σε προεκλογική περίοδο από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προανήγγειλε την ημερομηνία των εκλογών. 

Ο ίδιος ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη χθες άφησε να εννοηθεί ότι η προεκλογική περίοδος θα ξεκινήσει και επισήμως από το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν σενάρια ότι τελικά η προκήρυξη των εκλογών θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου και όχι στις 24 Απριλίου, όπως αρχικά διέρρεε το Μαξίμου. 

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα αποφύγει την προκήρυξη εκλογών… στις 21 Απριλίου για… προφανείς λόγους ώστε να αποφευχθούν συνειρμοί. 

Το Σαββατοκύριακο 22- 23 Απριλίου ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται σε περιοδεία στα Χανιά και το Ρέθυμνο, καθώς άλλωστε δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη μάχη της Κρήτης, η οποία υπήρξε κάστρο του ΠΑΣΟΚ και τώρα του ΣΥΡΙΖΑ

Εφόσον η προκήρυξη των εκλογών πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου, η ανακήρυξη των συνδυασμών που θα κατέλθουν στις εκλογές θα γίνει σύμφωνα με το Σύνταγμα από τον Άρειο Πάγο 12 ημέρες, δηλαδή στις 3 Μαΐου. 

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή η τροπολογία της κυβέρνησης σχετικά με τον έλεγχο των προϋποθέσεων για τη νομιμότητα της κατάρτισης των εκλογικών συνδυασμών από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου και το “μπλόκο” στο κόμμα Κασιδιάρη . 

Η τροπολογία που έχει κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και προβλέπει διευρυμένη σύνθεση του αρμόδιου τμήματος του Αρείου Πάγου για την ανακήρυξη των συνδυασμών, αναμένεται να «περάσει» με την θετική ψήφο της Ν.Δ καιτου ΠΑΣΟΚ. Παρόλα αυτά οι συνεχείς νομοθετικές παρεμβάσεις και ο “θόρυβος” που έχουν ξεσηκώσει, αντικειμενικά συμβάλουν σε μία άνευ προηγούμενου “διαφήμιση” και “ηρωοποίηση” των νεοναζί. Μάλιστα μόλις μερικές εβδομάδες πριν στηθούν οι κάλπες.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα