Σαμαράς στο ΕΛΚ κατά Μέρκελ και Τσίπρα

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην έναρξη της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μασσαλία, την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Ο πρόεδρος της ΝΔ στο ΕΛΚ ΑΠΕ ΜΠΕ

Διαβάστε για τη συμμετοχή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ)

Με επιθετική διάθεση εναντίον Μέρκελ και Τσίπρα "κατεβαίνει" στη συνεδρίαση του ΕΛΚ ο Αντώνης Σαμαράς αναζητώντας δέσμευση τροποποιήσεων για το μνημόνιο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναχώρησε, χθες το απόγευμα, για τις Βρυξέλλες, συνοδευόμενος από ομάδα συνεργατών του και αναμένεται να καταβάλλει προσπάθειες ώστε οι δεσμεύσεις για τις τροποποιήσεις στο Μνημόνιο να καταγραφούν στο κείμενο συμπερασμάτων του ΕΛΚ το οποίο και θα διαβάσει ο Βίλφρεντ Μαρτένς.

Παράλληλα, θα ενημερώσει για τον σχηματισμό ευρύτερου Κεντροδεξιού μετώπου εν όψη νέων εκλογών.

Στη συνεδρίαση αυτή, αναφέρεται να καταφερθεί εναντίον και της Άγκελα Μέρκελ, η συμμετοχή της οποίας όμως, μέχρι αργά χθες το βράδυ ήταν αμφίβολη.

Στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που θα διεξαχθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο των Βρυξελλών, συμμετέχουν οι Αρχηγοί Κρατών και Πρωθυπουργοί του ΕΛΚ από 15 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το κλίμα στις Βρυξέλλες δείχνει μάλιστα να έχει αλλάξει προς το καλύτερο για τον Αντ. Σαμαρά και ο ίδιος δεν αναμένεται να κάνει δηλώσεις που θα διαταράξουν αυτή την "ισορροπία". Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να υπογραμμίσει τους κινδύνους που διατρέχει η Ελλάδα σε περίπτωση που επικρατήσουν οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, οδηγούν τη χώρα με μαθηματική ακρίβεια σε έξοδο από την Ευρωζώνη.

Ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με τον επικεφαλής τους Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ όπως και με τους Μ. Ραχόϊ και Π. Πάσος Κοέλιο με τους οποίους προσδοκά να βρει τον κοινό τόπο που θα επιτρέψει να γίνουν πλειοψηφικές οι θέσεις του για ανάπτυξη και επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας κόντρα στην πολιτική του Βερολίνου για απαρέγκλιτη τήρηση του πλαισίου της δημοσιονομικής σταθερότητας - θέση που a priori απορρίπτει τις προτάσεις για την έκδοση ευρωομόλογου και άλλων πολιτικών που θα επιτρέψουν στην ελληνική οικονομία να ξεκολλήσει από το βούρκο της ύφεσης.

Ο ίδιος προσδοκά ότι αυτή τη φορά θα βρει ανταπόκριση στις θέσεις του για ανάπτυξη παράλληλα με τις επισημάνσεις που θα κάνει στην εισήγησή του για τον κίνδυνο η Ελλάδα να οδηγηθεί εκτός ευρώ εάν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές του Ιουνίου.

Στο επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες από τις σημερινές επαφές του στις Βρυξέλλες - επαφές οι οποίες όπως σημειώνουν στη Λ. Συγγρού, θα δώσουν ένα σαφές μήνυμα για την ανάγκη να υπάρξει πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα την επομένη των εκλογών.

Στη συνεδρίαση μετέχουν, επίσης, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μπαρόζο.

Τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας συνοδεύουν ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Σταύρος Δήμας, ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Βουλευτής κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο Βουλευτής Επικρατείας κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο Σύμβουλος του Προέδρου κ. Ιωάννης Μουρμούρας, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Σταύρος Παπασταύρου και ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος του κόμματος κ. Γιώργος Μουρούτης.

SHARE:

24Media Network