Τα 14 εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα στη νέα κυβέρνηση

Τα 14 εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα στη νέα κυβέρνηση
ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ(ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΟΡΚΟ ΕΔΩΣΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ , ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ)--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ/ Eurokinissi

Γνωρίστε τα 14 εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα της 41μελούς κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα (pics)

Από συνολικά 14 εξωκοινοβουλευτικά πρόσωπα απαρτίζεται η σύνθεση της νέας 41μελούς κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Πέντε εξ αυτών αναλαμβάνουν καθήκοντα υπουργών, επτά αναπληρωτών υπουργών και δύο υφυπουργών.

Πρόκειται για τους:

Δημήτρη Μάρδα, Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

Ο Δημήτρης Μάρδας, 60 ετών, είναι καθηγητής Οικονομικών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Έχει εργαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή (1992-1994), στο υπουργείο Ανάπτυξης ως Γενικός Γραμματέας Εμπορίου (2000-2002) και στον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου ως διευθύνων σύμβουλος (2002-2004).

 

Γιώργο Κατρούγκαλο, Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος, 52 ετών, είναι συνταγματολόγος, καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και ευρωβουλευτής. Έχει εργαστεί ως ερευνητής σε ινστιτούτα της Ελλάδας και του εξωτερικού και δίδαξε σε πολλά πανεπιστήμια της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Ινδίας.

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη τύπου για το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας με αφορμή τη συζήτηση στο ΣτΕ της αίτησης ακύρωσης κατά του διορισμού του Προέδρου και Διευθύντος Συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ, την Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014. Την αίτηση Ακύρωσης έχουν ασκήσει 19 πολίτες, εργαζόμενοι, εκπρόσωποι εργαζομένων στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς που βαίνουν προς ιδιωτικοποίηση (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΠΕ, ΟΛΠ, ΟΛΘ, ΔΕΣΦΑ, Κρατικά Λαχεία κλπ), καθώς και ο Δήμαρχος Ελληνικού. Στην συνέεντευξη συμμετείχαν οι: Γιώργος Κατρούγκαλος, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ως πληρεξούσιοι δικηγόροι των αιτούντων ενώ υπήρξε παρέμβαση και από τον επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Γαβριήλ Σακελλαρίδη. (EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ) Eurokinissi

 

Γιάννη Πανούση, Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Ο Γιάννης Πανούσης, 66 ετών, είναι καθηγητής εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει διδάξει επί πολλά χρόνια σε διάφορα Πανεπιστήμια της χώρας ενώ έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού (1996), αντιπρόεδρος του Κέντρου Ερευνών Θεμάτων Ισότητας (1997-2000) και πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου ΙΣΤΑΜΕ (1999-2003).

ΑΘΗΝΑ- Ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας Πολίτη Γιάννης Πανούσης.(Eurokinissi-ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

 

Τασία Χριστοδουλοπούλου, Αναπληρώτρια Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου, είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει διδάξει σε πολλά πανεπιστήμια στην Ευρώπη και στην Αμερική.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (ΤΥΠΟΥ Γ') ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ (EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

 

Αριστείδη Μπαλτά, Υπουργό Πολιτισμού και Παιδείας

Ο Αριστείδης Μπαλτάς, 72 ετών, είναι ομότιμος καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Έχει διδάξει σε διάφορα πανεπιστήμια της χώρας.

 

Νίκο Κοτζιά, Υπουργό Εξωτερικών

Ο Νίκος Κοτζιάς, 65 ετών, είναι καθηγητής Πολιτικών Θεωριών και Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Έχει εργαστεί ως ερευνητής και έχει διδάξει σε διάφορα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Έχει διατελέσει πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ και ως πρεσβευτής-εμπειρογνώμων στο υπουργείο Εξωτερικών.

 

Παναγιώτη Νικολούδη, Υπουργό Επικρατείας αρμόδιo για την καταπολέμηση της διαφθοράς

Ο Παναγιώτης Νικολούδης, 65 ετών, είναι αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης.

ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας συνεδριάσε: Ακρόαση του Προέδρου της Αρχής Παναγιώτη Νικολούδη.(PHASMA/Μ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

 

Νίκο Παρασκευόπουλο, Υπουργό Δικαιοσύνης

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος, 68 ετών, είναι καθηγητής ποινικού δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Έχει συμμετάσχει σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και έχει διατελέσει σύμβουλος στο υπουργείο Δικαιοσύνης (1993-1995).

 

Αλέκο Φλαμπουράρη, Υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, τα τελευταία χρόνια είναι σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα. Από τη Μεταπολίτευση και μετά συμμετείχε στην Πολιτική Γραμματεία του ΚΚΕ Εσωτερικού, του ΚΚΕ Εσωτερικού Ανανεωτική Αριστερά και του Συνασπισμού.

 

Τέρενς Κουίκ, Υφυπουργό Επικρατείας, αρμόδιο για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου

Ο Τέρενς Κουίκ, 68 ετών, είναι δημοσιογράφος. Έχει εργαστεί σε πολλούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς και εφημερίδες ενώ διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Αθηνών και βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Ενημέρωση από τον Υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, κ. Γεώργιο Ορφανό. (EUROKINISSI ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

 

Χρήστο Σπίρτζη, Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων

Ο Χρήστος Σπίρτζης, 46 ετών, είναι πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Συνέντευξη τύπου ενημέρωσης από την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού,έγινε σήμερα μετά την απόφαση του Ζ κλιμακίου του Ελεγκτικού συνεδρίου να επανεξετάσει την σύμβαση.Οι κάτοικοι,φορείς και οι Δημοτικές αρχές της περιοχής,καθώε και περιβαλλοντικές οργανώσεις καλούν σε παράσταση την ημέρα εκδικασης της υπόθεσης στο ελεγκτικό συνέδριο,την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου.Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

 

Γιάννη Τσιρώνη, Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος

Ο Γιάννης Τσιρώνης, 57 ετών, είναι ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πρασίνων. Έχει διατελέσει μέλος του συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος (1999-2006)

 

Κώστα Φωτάκη, Αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας

Ο Κώστας Φωτάκης, είναι καθηγητής φυσικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έχει διατελέσει μέλος πολλών ευρωπαϊκών επιτροπών και έχει εργαστεί ως ερευνητής.

 

Παναγιώτη Σγουρίδη, Υφυπoυργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης, 65 ετών, έχει διατελέσει πρόεδρος του νοσοκομείου Ξάνθης και επί χρόνια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα