Τελικά και ο Βαλλιανάτος με Τζήμερο και Μάνο

Τελικά και ο Βαλλιανάτος με Τζήμερο και Μάνο
Η κοινή συνέντευξη τύπου Eurokinissi

Διαβάστε τι ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου για τη συνεργασία τους εν όψει εκλογών ο Στ. Μάνος και ο Θ. Τζήμερος

Στέφανος Μάνος και Θάνος Τζήμερος, ανακοίνωσαν τη συνεργασία της Δράσης με τη Δημιουργία Ξανά, διατηρώντας την κομματική τους αυτοτέλεια. Τελικά και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος μαζί τους.

Δεν αποσύρεται από την κοινή κάθοδο, η Φιλελεύθερη Συμμαχία του Γ. Βαλλιανάτου, παρά το αρχικό “βέτο” που είχε ασκήσει ο Θάνος Τζήμερος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν επιθυμεί τη συμμετοχή του στο κοινό σχήμα.

Μετά αρκετές ανατροπές, ο Στέφανος Μάνος και ο Θανάσης Τζήμερος έδωσαν τα χέρια με τον κ. Βαλλιανάτο, για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Τα τρία κόμματα θα συνεργαστούν παρά τις όποιες διαφωνίες είχαν μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας.

Λίγες ώρες μετά, η αιτία της διαμάχης, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος ανακοίνωσε τη συνεργασία της Φιλελεύθερης Συμμαχίας με τα άλλα δύο κόμματα μέσω της προσωπικής του ιστοσελίδας στο facebook.

“…πού είχαμε μείνει;; …α ναι! …Και μετά την φεϊσμπουκική καταιγίδα, συνεχίζουμε την πορεία μας με τη “Δράση” και τη “Δημιουργία ξανά”, γιατί παρ όλες τις διαφωνίες μας σε θέματα με ένα Ρεπουμπλικανικό κόμμα (δεν πειράζει ΔΞ!), O κόσμος απαιτεί να συνεργαζόμαστε και είμαστε και ευγενικά παλικάρια. Ξέρουμε να συντονιζόμαστε, και να κάνουμε τακτικές συμφωνίες, γιατί έχουμε πολιτική πρόταση που αξίζει να ακούγεται στο Κοινοβούλιο. Πάμε γι άλλα”.

Και λίγο πιο μετά:

“Μόλις τηλεφώνησα στον ΣΚΑΙ και διέψευσα την “είδηση”, πως η Φιλελεύθερη Συμμαχία “αποσύρθηκε” απο τον Συνασπισμό Δημιουργίας ξανά-Δράσης. Καλή αρχή…”

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες νωρίτερα, ο Μάνος και ο Τζήμερος είχαν συμφωνήσει να μην είναι ο Βαλλιανάτος σε εκλόγιμη θέση στο συνασπισμό του “Δημιουργία Ξανά”.

Ο αποκλεισμός του Γρ. Βαλλιανάτου, ο οποίος την Τετάρτη θα βρίσκεται στα γραφεία της 24Media και του NEWS 247, για Live Video Chat συζήτηση με τους αναγνώστες μας, ήταν προαπαιτούμενο για να συνεργαστεί με τον Στέφανο Μάνο.

Ο Στέφανος Μάνος και ο Θάνος Τζήμερος απέρριψαν την πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για την ένταξή τους στο κεντροδεξιό μέτωπο και αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να προχωρήσουν μόνοι.

Οι συνδυασμοί θα καταρτιστούν με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 6ης Μαΐου, κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρχει προβάδισμα για τους υποψηφίους της Δημιουργίας Ξανά (σ.σ.: είχε συγκεντρώσει 2,1% έναντι 1,8% της Δράσης) και η εκπροσώπηση θα είναι αναλογική.

Όπως είπε,  μάλιστα, ο κ. Μάνος, ο οποίος δέχθηκε μαζί με τον κ. Τζήμερο επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις για την υποψηφιότητα του Γρ. Βαλλιανάτου, η συμφωνία προβλέπει τη διατήρηση της συνεργασίας της Δράσης με τη Φιλελεύθερη Συμμαχία, γεγονός που σημαίνει ότι θα έχει και εκείνη αναλογική εκπροσώπηση στις λίστες. “Το θέμα που δημιουργήθηκε είναι άνευ αντικειμένου και θα τακτοποιηθεί”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μάνος.

Με το βλέμμα στις διαρθρωτικές αλλαγές

Κεντρικό σημείο στις ομιλίες και των δύο πολιτικών αρχηγών ήταν η επιμονή στις “μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν ελπίδα και προοπτική”, όπως είπαν, “στο λαό” Όπως τόνισε ο κ. Τζήμερος, η Δημιουργία Ξανά και η Δράση θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε οποιαδήποτε κυβέρνηση με ευρωπαϊκή προοπτική, ενώ ζήτησε να ξεπεραστούν οι ιδεολογίες, οι αγκυλώσεις και η κουλτούρα των μη συνεργασιών.

Έκανε λόγο δε για “ενδιαφέρον πείραμα, το οποίο δεν ξέρουμε πού θα πάει, αλλά στο χέρι μας είναι”, όπως είπε, “να δούμε τι θέλουμε να βγει”. Απαντώντας δε στην κριτική που δέχεται για την απόφασή του να συνεργαστεί με τον κ. Μάνο, δήλωσε ότι “είμαστε έτσι όπως ξεκινήσαμε, χωρίς παλαιούς πολιτικούς, όπως έτσι είναι και η Δράση, με επικεφαλής μόνο έναν έμπειρο, παλαιό πολιτικό”.

Παρόμοια άποψη εξέφρασε και ο κ. Μάνος, ζητώντας “ένα νέο, εγχώριο Μνημόνιο μεταρρυθμίσεων”. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι “χωρίς καμία προετοιμασία βρεθήκαμε να συμφωνούμε με τον κ. Τζήμερο. Λέμε τα ίδια εδώ και πολλά χρόνια, σχεδόν σαν να αντέγραφε αυτά που έλεγα εδώ εδώ και χρόνια”, κατέληξε ο επικεφαλής της Δράσης, θέτοντας ως εκλογικό στόχο τη σταθεροποίηση του αποτελέσματος. “Είδατε πόσο αποσταθεροποιητικό ήταν αυτό που αναδείχθηκε από τις εκλογές”, είπε ο κ. Μάνος, για να προσθέσει ο κ. Τζήμερος ότι “χρειάζεται να μπουν μεταρρυθμιστικές φωνές στη Βουλή”.

Ο επικεφαλής της Δημιουργίας Ξανά άσκησε μάλιστα σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον “εκτός πραγματικότητας” και εκφράζοντας την εκτίμηση ότι “θα ξεφουσκώσει”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα