Βανδαλισμός σε εκλογικό περίπτερο του Κώστα Μπακογιάννη

Καταστροφές σε εκλογικό περίπτερο του Κ. Μπακογιάννη
Καταστροφές σε εκλογικό περίπτερο του Κ. Μπακογιάννη EUROKINISSI

Την οργή του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων προκάλεσε ο βανδαλισμός του εκλογικού περίπτερο, καθώς συνοδευόταν από υβριστικά συνθήματα για το νεκρό πατέρα του.

"Να κάνουν το σταυρό τους, αν πιστεύουν στο Θεό, να μη βγω δήμαρχος" ήταν η οργισμένη απάντηση του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, στις καταστροφές που προκάλεσε ομάδα αγνώστων σε εκλογικό του περίπτερο στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο πορείας για το Δ. Κουφοντόνα το απόγευμα της Τρίτης. Ο βανδαλισμός συνοδεύτηκε από την αναγραφή υβριστικών συνθημάτων για τον πατέρα του Παύλο Μπακογιάννη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ για το γεγονός, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε: «Επειδή είμαστε τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές, οφείλουμε στους Αθηναίους και τις Αθηναίες την αλήθεια μας. Το εκλογικό μας περίπτερο βρίσκεται μπροστά από την παλιά Βουλή. Ήταν εκεί οι εθελοντές μας, αγόρια, κορίτσια, 18, 20, 22, 24 χρονών. Περνά ομάδα ανθρώπων που φωνάζει χυδαία και αισχρά συνθήματα για τον τάφο του πατέρα μου και έχουν το θράσος να πάνε να κολλήσουν αφίσες και να γράψουν με σπρέι, να βανδαλίσουν το δικό μας περίπτερο».

Καταστροφές σε εκλογικό περίπτερο του Κ. Μπακογιάννη
Καταστροφές σε εκλογικό περίπτερο του Κ. Μπακογιάννη EUROKINISSI

Όπως ειπε, «Και ο μόνος λόγος που αποφύγαμε τα χειρότερα ήταν γιατί οι εθελοντές έφυγαν τρέχοντας και καλά κάνανε. Φύγανε τρέχοντας από τον ίδιο χώρο που οι ίδιοι καθάριζαν το πρωί και φρόντιζαν, γιατί χθες το βράδυ είχαμε προεκλογική συγκέντρωση και θέλαμε να τον παραδώσουμε σε καλύτερη κατάσταση απ' ό,τι τον βρήκαμε».

Καταστροφές σε εκλογικό περίπτερο του Κ. Μπακογιάννη
Καταστροφές σε εκλογικό περίπτερο του Κ. Μπακογιάννη EUROKINISSI

«Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό, δεν έχει να κάνει με το αν εμένα προσωπικά με εξοργίζει το θράσος του να γράφει κανείς το όνομα του δολοφόνου του πατέρα μου πάνω στο δικό μας περίπτερο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με συμπτώματα μιας ευρύτερης παθογένειας. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πάνε και βανδαλίζουν τη Βουλή. Και όπως σωστά ειπώθηκε νωρίτερα, ξεφτιλίζουν όχι το κράτος μόνο, αλλά όλη την πολιτεία και τη Δημοκρατία. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που κρατούν τα Εξάρχεια σε ομηρία, που στην ΑΣΟΕΕ προστατεύουν το παρεμπόριο, οι ίδιοι -γιατί είναι συγκοινωνούντα δοχεία- που συνδέονται με οργανωμένο έγκλημα, με διακίνηση ναρκωτικών, ανθρώπων και όπλων...», συμπλήρωσε.

«Να είμαι ξεκάθαρος, να κάνουν τον σταυρό τους αν πιστεύουν στον Θεό να μην βγω δήμαρχος» κατέληξε ο κ. Μπακογιάννης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εκλογές 2019, Δημοτικές Εκλογές, Κουφοντίνας
SHARE:

24Media Network