Βίτσας: Υπάρχουν νέα στελέχη που μπορούν να προβάλλουν καλύτερα τις θέσεις μας στην προεκλογική περίοδο.

Βίτσας: Υπάρχουν νέα στελέχη που μπορούν να προβάλλουν καλύτερα τις θέσεις μας στην προεκλογική περίοδο.
Δημήτρης Βίτσας, Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Eurokinissi

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής αναφέρθηκε στο εσωτερικό ζήτημα του ΚΙΝΑΛ, την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και την απόφαση Μητσοτάκη να μην κάνει ντιμπέιτ μόνο με τον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6.

“Η Νέα Δημοκρατία κρύβεται” σχολίασε στο Ραδιόφωνο News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή “Παιχνίδια Εξουσίας” του Βασίλη Σκουρή, ο Δημήτρης Βίτσας.

Ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής εκτίμησε ότι η εκλογική τακτική της Πειραιώς είναι να μην κάνει τίποτα έως τις κάλπες, γιατί πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα αυγατίσουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Αναφέρθηκε στην απόφαση Μητσοτάκη να μην κάνει ντιμπέιτ μόνο με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς και στο δικαίωμα της κυβέρνησης να ψηφίσει τη μη μείωση του αφορολόγητου που πέτυχε.

Έκανε λόγο για εσωτερικό ζήτημα του ΚΙΝΑΛ, σχολιάζοντας τη ρήξη Βενιζέλου-Γεννηματά, δήλωσε ότι προσφυγικές ροές είναι μειωμένες σε νησιά και Έβρο, ενώ για τις προκλήσεις της Τουρκίας τόνισε ότι από ελληνικής πλευράς χρειάζεται “ψυχραιμία στις αποφάσεις μας, με αξιοποίηση του διεθνούς περιβάλλοντος που είναι υπέρ μας και προετοιμασία”.

Απέδωσε την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές στη δυσαρέσκεια και την κόπωση του κόσμου και, κυρίως, της μεσαίας τάξης, στο ότι δεν πέρασαν οι οικονομικές επιτυχίες στην καθημερινότητα και στο ότι η κυβέρνηση δεν ήταν πιο αποφασιστική σε ορισμένα θέματα.

Μίλησε και για εξουσιαστικές συμπεριφορές που -κατά τον ίδιο- σε άλλες περιόδους δε θα δινόταν μεγάλη σημασία, αλλά -όπως είπε- το μιντιακό κατεστημένο πόνταρε σε αυτά, τα έκανε κυρίαρχα και αποπροσανατόλισε τη συζήτηση, αφήνοντας κηλίδες στο κυβερνητικό έργο.

Τέλος σημείωσε ότι στην κυβέρνηση, στον ΣΥΡΙΖΑ και στην προοδευτική συμμαχία υπάρχουν νέα στελέχη που μπορού να να προβάλλουν καλύτερα τις θέσεις του κόμματος στην προεκλογική περίοδο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα