Άγιο Όρος: Νεκρός 76χρονος μοναχός από κορονοϊό

Άγιο Όρος: Νεκρός 76χρονος μοναχός από κορονοϊό
Άγιο Όρος Eurokinissi

Κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε μοναχούς έξι μονών της Αθωνικής Πολιτείας. Ηγούμενος νοσηλεύτηκε προ 20ημέρου σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ούτε το Αγίον Όρος έμεινε στο απυρόβλητο από το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, αφού κρούσματα της νόσου Covid-19 επιβεβαιώθηκαν σε μοναχούς.

Μάλιστα η μοναστική πολιτεία καταγράφει και το πρώτο θύμα, αφού προ πενθημέρου ένας μοναχός 76 ετών από την Ιερά Μονή Κωνσταμονίτου, κατέληξε συνεπεία των επιπλοκών του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί στις Ιερές Μονές Γρηγορίου, Δοχειαρίου, Καρακάλλου, Φιλοθέου, Ζωγράφου και Κωνσταμονίτου οι οποίες έχουν μπει σε καραντίνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην περίπτωση της Ιεράς Μονής Καρακάλλου νόσησε και ο ηγούμενος ο οποίος προ 20ημέρου νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Να σημειωθεί ότι από τις 9 Νοεμβρίου έχει απαγορευτεί η είσοδος προσκυνητών στην Αθωνική Πολιτεια υπό τον φόβο διασποράς της νόσου, ενώ δικαίωμα εισόδου και εξόδου έχουν μόνο οι μοναχοί και οι επαγγελματίες που σχετίζονται με το Άγιον Όρος.

Οι έξι προαναφερθείσες μονές βρίσκονται σε αυστηρή καραντίνα κάτι που σημαίνει ότι απαγορεύεται η οποιαδήποτε είσοδος και έξοδος από αυτές.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα