Αιματηρός ο Απρίλιος στους δρόμους της Αττικής

Αιματηρός ο Απρίλιος στους δρόμους της Αττικής
Τροχαίο με μηχανή (Φωτογραφία αρχείου) Eurokinissi

Ενδεικτικοί είναι οι αριθμοί των παραβάσεων που βεβαιώθηκαν από την Τροχαία, με πάνω από 1.600 παραβάσεις ορίου ταχύτητας.

Αιματηρός αποδείχτηκε ο περασμένος μήνας στους δρόμους της Αττικής. Τον Απρίλιο, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 445 τροχαία ατυχήματα με 480 παθόντες και ειδικότερα 11 θανατηφόρα με 11 νεκρούς, 18 σοβαρά με 19 σοβαρά τραυματίες, 416 ελαφρά με 450 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν 14.951 παραβάσεις από τις οποίες 792 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν 62 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 17 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος, 1.624 παραβάσεις ορίου ταχύτητας, 157 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, 141 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου, 697 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, 860 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και 32 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα