Αλέξης Γρηγορόπουλος: Απαγόρευση συγκεντρώσεων, drones και 4.000 αστυνομικοί στους δρόμους

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Απαγόρευση συγκεντρώσεων, drones και 4.000 αστυνομικοί στους δρόμους
Στιγμιότυπα από το κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Χιλιάδες αστυνομικοί επί ποδός σε κέντρο και περιφερειακούς δήμους για την επέτειο μνήμης για τα 12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου την Κυριακή. Όλος ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ.

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα της Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε περιφερειακούς δήμους του λεκανοπεδίου για την επέτειο μνήμης της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Από νωρίς άλλωστε φέτος είχε εξαγγείλει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ότι δεν θα επιτραπούν συγκεντρώσεις και πορείες λόγω των συνθηκών της πανδημίας του κορονοϊού, όπως ίσχυε και στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η δύναμη που προβλέπεται να τεθεί επί ποδός από το Σάββατο έως και την Κυριακή αναμένεται να υπερβεί τους 4.000 αστυνομικούς από διάφορες δυνάμεις και Υπηρεσίες Τάξης και Ασφάλειας και ανάλογα με τα δεδομένα να προσαυξάνονται.

Δυνάμεις της αστυνομίας Eurokinissi

 

Στον δρόμο θα κάνουν την εμφάνισή τους και πάλι οι τα γνωστά πλέον υδροβόλα οχήματα “Αίαντες”, θα υπάρξει εξωτερική περιφρούρηση του Πολυτεχνείου για να μην έχουν φαινόμενα κατάληψης και χρήσης του χώρου για πρόκληση επεισοδίων από τυχόν ταραξίες, ενώ από αέρος θα υπάρχει συνεχής επιτήρηση από drones και ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. ώστε να αποτραπούν καταλήψεις σε ταράτσες κτιρίων στα Εξάρχεια.

Οι εικόνες θα μεταδίδονται διαρκώς και σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ για την άμεση λήψη αποφάσεων.

Επέτειος της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου Eurokinissi

 

Πέρα από το κέντρο της Αθήνας θα υπάρχει μεγάλη διασπορά δυνάμεων σε διάφορους περιφερειακούς δήμους του λεκανοπεδίου για να μην επαναληφθούν εστίες επεισοδίων σε άλλες περιοχές λόγω αδυναμίας πρόκλησης επεισοδίων στο κέντρο όπως έγινε στο Πολυτεχνείο, περιφρούρηση στόχων, τραπεζών, επιχειρήσεων και βεβαίως ειδικά στο κέντρο μέριμνα για να μην υπάρξουν τυχόν προκλήσεις φθορών σε καταστήματα, ειδικά αυτή την περίοδο, που έχουν να αντιμετωπίσουν και την καταστροφή από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας.

Οι συγκεντρώσεις και οι πορείες ούτως ή άλλως απαγορεύονται από τα υφιστάμενα μέτρα του “lockdown”, ωστόσο αναμένεται να εκδοθεί και επίσημη απόφαση απαγόρευσης από το Αρχηγείο όπως είχε γίνει για την επέτειο του Πολυτεχνείου και βεβαίως σε κάθε περίπτωση οι αρμόδιοι προειδοποιούν ότι δεν θα επιτραπεί σε καμία περίπτωση να πραγματοποιηθούν πορείες, ακόμα και αν χρειαστεί αυτό να επιβληθεί.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα