Άρση Μέτρων: Στο 100% η πληρότητα στα γήπεδα-Μόνο ένα self test στα σχολεία

Άρση Μέτρων: Στο 100% η πληρότητα στα γήπεδα-Μόνο ένα self test στα σχολεία
Το γήπεδο ΟΑΚΑ INTIME

Πορεία προς περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό χαράζει η Κυβέρνηση μετά και τις εισηγήσεις την Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζει σήμερα.

Την περαιτέρω χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων και σύμφωνα με πληροφορίες από το Σάββατο θα επιτρέπεται η είσοδος των φιλάθλων στα γήπεδα στο 100% της πληρότητας τους, ενώ από την αρχή Απριλίου θα είναι υποχρεωτικό μόνο το 1 self test στα σχολεία.

Επίσης σχετικά με την περαιτέρω χαλάρωση μέτρων όπως η κατάργηση χρήσης μάσκας σε εσωτερικούς χώρους και τα υποχρεωτικό πιστοποιητικά για είσοδο στην εστίαση, προς το παρόν η Επιτροπή διατηρεί επιφυλακτική στάση και θα τοποθετηθεί στην επόμενη συνεδρίασή της. Στόχος της Κυβέρνησης είναι οι αποφάσεις να αφορούν έως τις 31 Αυγούστου, εφόσον δεν υπάρξουν επιδημιολογικές ανατροπές.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης “Από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι. Θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες”.

Επίσης πρόσθεσε ότι στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων που συνεδριάσει, θα παρουσιαστεί σήμερα το συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων για τον κορονοϊό και τον χρόνο αποκλιμάκωσης αυτών, που αφορούν τα τεστ, την είσοδο στους κλειστούς χώρους και την ανάγκη να υπάρχει πιστοποιητικό, προκειμένου να εισερχόμαστε σε χώρους.

Βάσει των εισηγήσεων της Επιτροπής, θα ληφθούν και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης, σημείωσε ο Υπουργός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα