Αρτοποιός: Στα 2,5 μέτρα τα νερά στα προάστια της Λάρισας – Σε οριακό σημείο ο Πηνειός

Αρτοποιός: Στα 2,5 μέτρα τα νερά στα προάστια της Λάρισας – Σε οριακό σημείο ο Πηνειός
Πλημμύρες μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel Eurokinissi

Για συνεχή πάλη έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, ενώ μέχρι στιγμής ο θλιβερός απολογισμός από την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel είναι 10 νεκροί και 6 αγνοούμενοι.

Ακόμα μία δύσκολη νύχτα πέρασαν οι πληγέντες στις περιοχές της Θεσσαλίας μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, ενώ μεγάλο στοίχημα των διασωστών είναι η υπερχείλιση του Πηνειού, ο οποίος έχει φουσκώσει επικίνδυνα και υπάρχουν πλέον φόβοι για το κέντρο της Λάρισας.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στο «MEGA Σαββατοκύριακο» αναφέρθηκε στον Πηνειό, τονίζοντας πως το νερό έχει φτάσει στα 2,5 μέτρα.

Συγκεκριμένα, ο ίδιος δήλωσε πως ο Πηνειός έχει φουσκώσει, ενώ το πρόβληματα αναμένεται στις στροφές του ποταμού. «Στο κέντρο της Λάρισας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ωστόσο περιμετρικά τα νερά έχουν φτάσει 2-2,5 μέτρα. Ο Πηνειός βρίσκεται σε ένα οριακό σημείο. Οι παρεκκλίσεις είναι στις στροφές του ποταμού και εκεί περιμέναμε το πρόβλημα, παρακολουθούμε και την ορή στην κοίτη του ποταμού και η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς, είναι τεράστιο το πεδίο επιχειρήσεων», κατέληξε.

2.850 διασώσεις πολιτών και πάνω από 7.800 κλήσεις

Αναφορικά με τους αγνοούμενους και τους εγκλωβισμένους, ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε πως, «επίσημα καταγεγραμμένα υπάρχουν ακόμη πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται στα χωριά γύρω από την Καρδίτσα, από τον Παλαμά και προς τα Τρίκαλα. Δεν είναι αγνοούμενοι είναι εγκλωβισμένοι, η επίσημη καταγραφή για αγνοούμενους είναι 6. Από την αρχή της κακοκαιρίας έχουν γίνε περισσότερες από 2.850 διασώσεις πολιτών και έχουμε λάβει παραπάνω από 7.800 κλήσεις για συμβάντα. Οι νεκροί έως τώρα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι 10. Θα μπούμε σε όλα σπίτια και θα ανοίξουμε όλες τις πόρτες, είτε έχουν αναζητηθεί είτε όχι, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές».

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, εξήγησε στην συνέχεια αναλυτικά την επιχείρηση απεγκλωβισμού πολιτών στη Θεσσαλία.

«Βρισκόμαστε στο κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος», είναι στα 5-6 χιλιόμετρα από τον Παλαμά Καρδίτσας, σε μια γιγαντιαία επιχείρηση έκτασής περίπου 750.000 και πλέον στρεμμάτων. Είναι μία πού μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με τον Ελληνικό Στρατό και την ΕΛ.ΑΣ, το Λιμενικό Σώμα και εκατοντάδες εθελοντές οι οποίοι συνδράμουν στις επιχειρήσεις μας, καθώς και η τοπική αυτοδιοίκηση της Θεσσαλίας είναι δίπλα μας από την πρώτη στιγμή», είπε αρχικά ο κ. Αρτοποιός.

«Η επιχειρησιακή μας πραγματικότητα αφορά σε δύο μέτωπα, το ένα είναι περιμετρικά της Καρδίτσας και φτάνει στα σύνορα με το πρώτο χωριό των Τρικάλων και το άλλο μεγάλο κομμάτι που είναι αρκετά ανησυχητικό. Αυτό γιατί, παρόλο που έχουν κοπάσει τα καιρικά φαινόμενα, οι συνέπειες των έντονων και με μεγάλη διάρκεια καιρικών φαινομένων, έχουμε μεγάλες δυσκολίες με τον Πηνειό στη Λάρισα. Όλη τη νύχτα οι Πυροσβέστες μας ήταν με σωσίβιες λέμβους, σε περιοχές για παράδειγμα στη Γιάννουλη», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα