Αστυνομικοί για Ζακ Κωστόπουλο: “Τον ακουμπήσαμε ανεπαίσθητα”

Αστυνομικοί για Ζακ Κωστόπουλο: “Τον ακουμπήσαμε ανεπαίσθητα”
Στιγμιότυπο από πορεία για τον Ζακ Κωστόπουλο προς την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής Eurokinissi

Τι υποστήριξαν στον ανακριτή οι τέσσερις αστυνομικοί για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Τη βεβαιότητα ότι δεν φέρουν καμία ευθύνη για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, επικαλούμενοι έγγραφα της δικογραφίας, εξέφρασαν απολογούμενοι οι τέσσερις αστυνομικοί οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους. Όπως είπαν ενώπιον του ανακριτή, ακούμπησαν τον 33χρονο «νόμιμα και ανεπαίσθητα».

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι για θανατηφόρα σωματική βλάβη υποστήριξαν πως οι ίδιοι έδρασαν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους και τα χτυπήματα που τους έχουν αποδοθεί -κατά τους ίδιους- έγιναν σε μη καίρια σημεία. Συγκεκριμένα, αναφέρουν πως οι επαφές ήταν νόμιμες και παντελώς ανεπαίσθητες, αφού δεν έχουν αποτυπωθεί στην ιατροδικαστική έκθεση και άρα δεν οδήγησαν στον θάνατο.

Μάλιστα επικαλούνται τόσο την ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη όσο και την έκθεση του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας, λέγοντας ότι το οξύ καρδιακό επεισόδιο που έπληξε τον Ζακ Κωστόπουλο, είχε αρχίσει να εξελίσσεται σε χρονικό σημείο που δεν είχε λάβει χώρα καμία επαφή με αστυνομικό και συγκεκριμένα την στιγμή που ο 33χρόνος πιάνει το λαιμό του έξω από το κατάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί επισημαίνουν πως οι ίδιοι έλαβαν σήμα για ληστεία σε εξέλιξη από άτομο που κρατούσε επικίνδυνο αντικείμενο, πράγμα που -όπως λένε- ήταν αληθές, αφού κατά τους ίδιους, αποτυπώνεται η απόπειρα από επεξεργασμένο βίντεο το οποίο αποτελεί τμήμα της δικογραφίας, την έκθεση αποτύπωσης και αντιπαραβολής, την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης και το σύνολο των καταθέσεων αυτοπτών μαρτύρων.

Θυμηθείτε το βίντεο-ντοκουμέντο που είχε δώσει στη δημοσιότητα η Εφημερίδα των Συντακτών:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα