Μπάχαλο με το προσφυγικό: Πρόσφυγες που πήραν άσυλο επιστρέφουν σε υπερπλήρη camps

Μπάχαλο με το προσφυγικό: Πρόσφυγες που πήραν άσυλο επιστρέφουν σε υπερπλήρη camps
Στην δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα. Φωτό αρχείου. Eurokinissi

Καμπανάκι από τον Δεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για τους πρόσφυγες των οποίων η αίτηση ασύλου έγινε δεκτή. Πάνω απο 270 άνθρωποι από τη Μόρια μεταφέρθηκαν στο Ελαιώνα, η δομή όμως είναι υπερπλήρης.

Ενα απίστευτο αλαλούμ έχει δημιουργθεί με οικογένειες προσφύγων οι οποίες κατάφεραν να πάρουν άσυλο. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργασνιμό Μετανάστευσης, το τελευταίο τριήμερο, από τις 15 έως και σήμερα 17 Ιουνίου, 278 άνθρωποι που αναγνωρίστηκαν ως πρόσφυγες έφυγαν απο δομές, κυρίως από τη Μόρια και μεταφέρθηκαν στον Ελαιώνα.

Η δομή όμως εκεί είναι υπερπλήρης και δεν υπάρχει χώρος για να μείνουν.

Ο ΔΟΜ εκφράζει έντονη ανησυχία για την κατάσταση με τους πρόσφυγες που παίρνουν άσυλο και επιστρέφουν στα camps και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου κυρίως σε ο,τι αφορά τις υγειονομικές συνθήκες διαβίωσής τους.

Την ίδια ώρα, συνολικά 27 πρόσφυγες και μετανάστες -εννέα άνδρες, εννέα γυναίκες και εννέα παιδιά- αφρικανικής, στο σύνολό τους, καταγωγής επέβαιναν σε βάρκα που έφθασε το πρωί της Τετάρτης στη θαλάσσια περιοχή της Νεάπολης νότια της πόλης της Μυτιλήνης.

Οι αφιχθέντες ελέγχονται ιατρικά από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στον καταυλισμό στον Καρά Τεπέ και θα τεθούν σε επταήμερη καραντίνα.

Η σημερινή είναι η πέμπτη βάρκα με πρόσφυγες και μετανάστες που φτάνει στη Μυτιλήνη μέσα στον Ιούνιο. Οι αφιχθέντες του Ιουνίου ανέρχονται σε 185.

Ας σημειωθεί ότι στα υπόλοιπα νησιά του βορείου Αιγαίου οι ροές παραμένουν μηδενικές από τον περασμένο Μάρτιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα